Adviezen haaruitval bij mannen

ADVIEZEN HAARUITVAL BIJ MANNEN

De onderstaande adviezen zijn samengesteld door Europese en Amerikaanse topdeskundigen, waaronder de topverjongingsexpert Jonathan Clarke.

Jonathan Clarke is de belangrijkste adviseur van Constantin en staat bekend als één van ’s werelds beste verjongingsexperts.

De onderstaande raadgevingen zijn specifiek bedoelt voor alopecia androgenetica oftewel erfelijke haaruitval.

GRANNUR

grannurNeem dagelijks 1 theelepel GRANNUR in. GRANNUR tonicum heeft een zeer positieve invloed op de algehele gezondheid, in het bijzonder de conditie van de huid en het het haar.

GRANNUR mag u met of zonder maaltijd innemen op elk gewenst tijdstip.

FINASTERIDE

Bespreek met uw arts om u finasteride capsules 0.2 mg voor te schrijven. Deze erg lage dosering kan worden gemaakt door apotheek Esculaap. Het gebruik is dagelijks 1 capsule finasteride 0.2 mg.

Dit mag u met of zonder maaltijd innemen op elk gewenst tijdstip. Overleg hierover met uw arts.

MINOXIDIL 5% LOTION

Dagelijks 1 mL Minoxidil lotion insmeren op de kalende plekken. Deze lotion is verkrijgbaar bij Tulip drugstore. Indien u dan wenst kunt u de dosering verhogen naar 2 mL per dag, in de ochtend en avond.

FERRITINE

Biefstuk Ga naar Medilab en vraag de bloedtesten ferritine en HB aan.

De optimale waarde ferritine moet minimaal 50 ug/l zijn, HB tussen de 8,5 en 11 millimolen per liter.

Indien uw ferritine en HB te laag zijn, kunt u deze verhogen door ijzerrijke en vitamine B12 rijke voeding zoals kippenlever en rundvlees te eten in combinatie met citrusvruchten. Bespreek dit ook met uw arts.

KETOCONAZOL SHAMPOO

Haar wassen man Ketoconazol shampoo 2% heeft verschillende voordelen. Het wordt vaak gebruikt voor de behandeling van schimmelinfecties op de hoofdhuid, zoals roos en seborroïsch eczeem. U kunt uw arts vragen een recept voor te schrijven.

Het middel heeft antischimmel eigenschappen en kan helpen bij het verminderen van jeuk, schilfering en ontstekingen.

Daarnaast kan ketoconazol shampoo ook effectief zijn bij de behandeling van bepaalde vormen van haaruitval, zoals erfelijke kaalheid.

Over het algemeen wordt aanbevolen om deze shampoo één tot twee keer per week te gebruiken voor de behandeling van schimmelinfecties op de hoofdhuid.

GEZONDE VOEDING

Groenten Gezonde voeding en voldoende hydratatie spelen een belangrijke rol bij de haargroei.

Een uitgebalanceerd dieet met voldoende voedingsstoffen zoals eiwitten, ijzer, vitamine A, B, C en E, zink en omega-3 vetzuren kan de haargroei bevorderen.

Het stimuleert de gezondheid van de haarzakjes en de productie van keratine, dat essentieel is voor gezond haar.

Daarnaast zorgt voldoende hydratatie ervoor dat de haarwortels en hoofdhuid goed gehydrateerd blijven, wat een positief effect kan hebben op de haargroei en de algehele gezondheid van het haar.