Baby met gat in hart kan naar Colombia

Dagblad Suriname
17/11/2005

Baby met gat in hart kan naar Colombia

‘Om kort na de bevalling te horen dat je baby een ernstige hartafwijking heeft, is verschrikkelijk. Erger wordt het als blijkt dat je kindje dringend naar het buitenland moet voor verdere medische behandeling en je geen geld hebt om de kosten te dekken. Elke moeder zou daar enorm verdrietig van worden’. Zo reageert de directeur van de Constantin Foundation,Geor Hering,op het geval van een twee maanden oude baby die geboren is met een gat in zijn hart. De moeder, Caroline Hasselbank, heeft een dringend beroep gedaan op Hering om op zo kort mogelijke termijn hulp te bieden, zodat het kind naar het buitenland kan vertrekken voor een hartoperatie.

 

Het kind,een jongetje dat de naam Shaif draagt, is ter wereld gekomen in het ’s Lands Hospitaal en moet op advies van de medische specialisten met de meeste spoed een hartoperatie ondergaan. Naar verluidt is de moeder sindsdien radeloos en probeert zij op alle manieren een oplossing te vinden voor haar probleem. Hering: ‘De moeder heeft mij op een zeer emotionele wijze benaderd.Ze is echt ten einde raad. Ze vertelde mij huilend dat zij haar kind niet wil kwijtraken en vroeg mij om bijstand. Als het jongetje niet snel wordt geholpen , is de kans groot dat hij vroegtijdig komt te overlijden. Sindsdien ben ik druk bezig geweest om alles in het werk te stellen,zodat Shaif geholpen kan worden.

 

Er is druk overleg gevoerd met het Ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting om te kijken hoe we op vlotte wijze de helpende hand konden bieden. Daarnaast hebben de Surinaamse Medische specialisten ook hun uiterste best gedaan en hebben kunnen bewerkstelligen dat het kindje binnenkort naar Colombia gaat voor verdere medische specialistische hulp. Van de moeder heb ik verder begrepen dat SZF’s waarnemend directeur Harold Ramdanie zich persoonlijk heeft ingezet om zaken in orde te maken. Ik ben zeer verheugd dat het jongetje snel geopereerd kan worden,dat er zoveel mensen in het land zijn, die tonen veel sociaal gevoel te hebben.