Behoeftige moeder wordt herdacht met Moederdag

 

 Dagblad Suriname
06/05/2005

Behoeftige moeder wordt herdacht met Moederdag

De Humgerd peuterschool heeft gisteren in samenwerking met de Constantin Foundation, in verband met Moederdag, aan de behoeftige Christien Baptiste, bekend uit het programma ‘1 voor 12’ via ATV, een financiële bijdrage en goederen geschonken.

Baptiste, moeder van drie jongens en momenteel ongeveer acht maanden in verwachting, verblijft sinds kort in het opvangcentrum van het Leger Des Heils aan de Ladesmastraat. Zij werd een maand geleden uit huis gezet en had niemand die zich om haar bekommerde.

‘Ik was helemaal radeloos en dacht zelfs aan zelfmoord’, zegt zei in gesprek met DBS. Om aandacht te zoeken voor haar probleem heeft zei toen contact opgenomen met de progammamakers van ‘1 voor 12’, Louis Vismale en Carlos Pinas. ‘De reactie van de gemeenschap was goed’, zegt Baptiste.

Volgens Diana Gadum-Riedewald van de Humgerd peuterschool wordt met het gebaar van gisteren getracht om Baptiste een goede Moederdag te geven. De school heeft gemeend om een behoeftige moeder met Moederdag blij te maken en de keus is op Baptiste gevallen, omdat haar geval zeer triest is en velen heeft aangesproken.