Bewoners Goede Verwachting kloppen aan bij Hering  

 

De Ware Tijd
13/11/2007

Bewoners Goede Verwachting kloppen aan bij Hering
Paramaribo – De sociale vereniging,Fuka Tyaa Mi,bestaande uit bewoners van omgeving Goede Verwachting heeft haar hoop gevestigd op Geor Hering,directeur van de Constantin Foundation, aan wie zij gisteren een petitie aanbood. Ze hoopt dat Hering een oplossing kan brengen in hun huisvestingsproblemen. “Meneer Hering na wan bun sma.Mi sabi taki en e yepi sma te den de ini probleem”, zegt Vera Koedemoesoe,voorzitter van de vereniging.

 

De bewoners van Goede Verwachting zeggen bedreigd te worden door een zekere Hendrik Mohan,die hun huizen wil afbreken. Mohan zou enige tijd als tussenpersoon hebben gefungeerd voor de ongeveer 3500 gezinnen die op Goede Verwachting wonen. “Mi bouw mi oso, fa mi kan gwe now.Mohan e beloof unu someni sani, da now en e taki tak wi musu broko un oso fu go wan tra presi”, zegt Vera. Moe van alle beloften van mensen die hun probleem denken op te lossen zijn de bewoners gisteren bij de Constantin Foundation beland. Zij hopen dat Hering zijn politieke vrienden zal benaderen om hen te helpen en grondbeschikkingen uit te reiken.

 

“Ik kom op voor de belangen van sociaal-zwakkeren. In die hoedanigheid zal ik mijn best doen om meer duidelijkheid te geven aan deze mensen”,geeft Hering toe. Volgens hem hebben de bewoners een adviseur nodig die ze op de juiste manier kan begeleiden. “Het is belangrijk dat hun wensen en verlangens worden doorgestuurd naar de relevante instanties. Er komen steeds weer personen die ze belazeren en dit moet eens ophouden. Het zijn mensen die hard werken voor hun bestaan. Ze hebben veel onzekerheden en het is zaak dat ze wat duidelijkheid krijgen”, meent Hering.