Brandslachtoffer lovend over Geor Hering en minister Amafo

Brandslachtoffer lovend over Amafo en Hering

PARAMARIBO- De 57- jarige Erna Kwasi is lovend over de hulp die ze heeft mogen ontvangen van Sociale Zaken- minister Alice Amafo evenals die van Constantin- directeur Geor Hering.

Kwasi is slachtoffer van een woningbrand en verloor daarbij haar volledige bezit.

De dag van de woningbrand staat nog goed in het geheugen gegrift van de moeder van vijf kinderen. Kort daarvoor was haar man overleden.

Op het moment dat zij bezig was in het lijkenhuis aan de Kernkampweg om haar overleden man aan te kleden, kreeg ze bericht dat haar huis in brand stond. Bij aankomst thuis kon ze met smart alleen maar smeulende pandresten aanschouwen.

Kwasi had trouwens eerder ook al enkele broers ten grave gedragen. Haar jongere broer Ruben had keelkanker en stikte uiteindelijk door de tumor in zijn keel.

“Ik heb enorm veel steun gekregen van minister Amafo. Ze heeft me veel kracht ingesproken en financiële ondersteuning gegeven. Ik heb gemerkt dat ze erg begaan is met mijn lot en ook dat van anderen. Het komt uit haar hart, het is heel echt. Ze is een goed mens en heeft zich over mij en de kinderen ontfermd!

“Ook van Geor Hering van Constantin heb ik ontzettend veel steun gekregen en dat is nog steeds het geval”.

“Als ik geld nodig heb om spullen te kopen, kan ik altijd bij hem aankloppen. Zelfs op de zondagavond als ik helemaal geen uitweg meer had, kon ik hem bellen voor hulp”.

“Hij staat steeds klaar voor mij en de kinderen. Woorden schieten mij daarom tekort om deze en ook andere hulpgevers te danken”, vertelt Kwasi vol emotie aan de redactie van GFC Nieuws.

GFC Nieuws verneemt overigens dat het departement van Sociale Zaken alles in het werk stelt om het slachtoffer te voorzien van een passende volkswoning. Het doel is om het leven van Kwasi weer helemaal op de juiste rails te krijgen.