Constantin helpt bewoners getroffen gebieden

Dagblad Suriname
10/05/2006

Constantin helpt bewoners getroffen gebieden

De Constantin Foundation is sedert gisteren druk doende om hulp te zoeken voor de bewoners in het binnenland, die geteisterd worden door zware regenval en overstomingen van de afgelopen week. De organisatie heeft in dit kader haar buitenlandse dochtersorganisaties benaderd om waar nodig ondersteuning te geven.

Rebien Bodha is de woordvoerder van de Constantin Foundation. Volgens Bodha is er gisteren druk overleg geweest tussen Suriname en Nederland. Nagegaan wordt op welke wijze efficiënte hulp geboden kan worden.

Bodha: ‘Wat er in het binnenland gebeurt, is verschrikkelijk. Het zal je maar gebeuren dat je binnen een dag huis en haard kwijt bent. De Constantin- directie heeft met haar buitenlandse dochtersorganisaties afgesproken om op korte termijn producten voor eerste levensbehoeften te verzamelen. Deze goederen zullen aan de organisatie die met de directe en specifieke hulp is belast worden overhandigd”.

“Intussen hebben wij ook veel telefoontjes binnen gehad van personen die hebben aangegeven hun krachten te willen geven om de nood enigszins te lenigen”.

Volgens de woordvoerder van Hering ligt het ook in de bedoeling dat de Foundation een delegatie naar het gebied afvaardigt om een beter inzicht te krijgen in de situatie.

Ook de Constantin vrouwenorganisatie (CVO) is begonnen met het inzamelen van goederen. Volgens Indra Ragoebarsing, coördinator van de vrouwenorganisatie, heeft zij al een beroep gedaan op de meer dan 800 leden. Aan hen is gevraagd om vooral voeding, kleding, beddengoed en schoeisel te verzamelen.

“Ik denk dat wij de omvang van deze ramp niet moeten miskennen. De materiële schade moet nog worden geïnventariseerd, maar de eerste indicaties zijn dat het om vele miljoenen Amerikaanse dollars moet gaan. Daarnaast dienen de immateriële beschadigingen niet uit het oog verloren te worden. Vooral de kinderen hebben volgens mij het meeste hieronder te lijden”, zegt Ragoebarsing. De Constantin Foundation doet verder een beroep op de gemeenschap om zich van haar beste zijde te laten zien en de slachtoffers in alle mogelijke vormen bij te staan.