Constantin zet moeders flink in de bloemetjes

 

 Dagblad Suriname
09/05/2005

Constantin zet moeders flink in de bloemetjes

De Constantin Foundation heeft vrijdag, met het oog op de viering van Moederdag gisteren, enkele moeders flink in de bloemetjes gezet. De organisatie die behalve haar andere succesvolle projecten, ook graag verbetering wil brengen in de sociaal maatschappelijke situatie van arme gezinnen, heeft in dit kader enkele goed gevulde pakketten verdeeld aan financieel zwakke moeders.

De moeders werden, alvorens ze hun pakketten in ontvangst namen, eerst getrakteerd op een hapje en een drankje. Ook kregen ze een rondleiding bij de Foundation. Daarna werd over hun leefstatus van gedachten gewisseld met de directie. Constantin heeft verder ook voor taxi-vervoer gezorgd, zodat de moeders geen vermoeiende busrit met zware pakketten naar huis hoefden te maken.

‘Ik ben dolgelukkig met de geschenken die ik van de Constantin Foundation heb gehad’, zegt een tevreden mevrouw Mauke van Orsoy. ‘Dankzij deze hulp kan ik de komende weken voldoende eten en drinken. Ik ben heel dankbaar, omdat het in deze tijd heel goed van pas komt. ‘Mevrouw Orsoy is een van de gelukkigen die in aanmerking kwamen voor een Moederdag geschenkpakket.

Volgens Rabin Bodha, public relations officer van de Constantin, heeft de Foundation sinds kort haar hulpverlening aan mensen met liquide problemen op een hoger niveau gebracht. Daardoor is het mogelijk om steeds vaker en sneller mensen in nood te helpen.

Volgens Bodha zal de Constantin Foundation de komende maanden ook de mensen in de districten vaker voorzien van geschenkpakketten. Er zullen vooral producten voor de eerste levensbehoeften zoals rijst, suiker, meel, tandpasta en pindakaas aan behoeftigen worden geschonken.

Ook wil de Constantin de komende periode verbetering brengen in de benarde positie van thuis- en daklozen in de binnenstad van Paramaribo. Binnenkort zal in dit verband de directeur van de organisatie naar Spanje vertrekken om gesprekken te voeren met verschillende internationale hulporganisaties.

Zij hebben recentelijk aangegeven graag met de Foundation te willen samenwerken bij het opzetten van een hulpprogramma ter minimalisering van de zwerversproblematiek in Suriname.