Familie hersentumor patiënte dankt Hering

Familie hersentumor patiënte dankt Hering

PARAMARIBO-“Ik ben erg dankbaar. Mijn gezin zag het helemaal niet meer zitten. Gelukkig dat een kennis mij toen het advies gaf om hulp te gaan zoeken bij Constantin directeur Geor Hering. Vandaag de dag ben ik erg blij dat ik die stap heb genomen. De hele familie is hem erkentelijk. Wij hebben nu een stuk minder problemen en ons gezin gaat vol goede moed de strijd aan tegen de ziekte van mijn kind.”

Dit zegt de geëmotioneerde moeder van de 24-jarige doodzieke Suzane Bhagwandas aan GFC Nieuws. Bij Suzane is een hersentumor ontdekt die voor haar levensbedreigend is. GFC Nieuws maakte vorige week melding van de smeekbede die zij deed aan de Surinaamse gemeenschap. Ze vroeg om hulp.

“Helpt u mij! Ik smeek u, doet u er alles aan om mij in leven te houden. Ik heb twee kinderen en wil ze nog zien opgroeien. De oudste van acht jaar is zo verdrietig en huilt ’s avonds als hij alleen in bed ligt. Hij zegt aan me dat hij niet wil dat mama dood gaat. Ik ben kapot, helemaal gebroken van verdriet, het doet mij zoveel pijn.”

Dit vertelde de doodzieke hersentumorpatiënte op nagenoeg huilende toon aan onze redactie.

Moeder Sharda Moesai bracht voordat de kwestie in de media verscheen een bezoek aan Hering die haar ondersteuning beloofde.

Moeder Sharda:” Geor Hering heeft mij opgevangen en mij veel moed ingesproken. Bovendien heeft hij mij geadviseerd wat ik verder moet doen en naar het ministerie gebeld om te vragen of zij mij alle medewerking konden verlenen. Samen hebben wij toen besloten om ook de gemeenschap kennis te laten nemen van de ziekte van mijn dochter. GFC Nieuws heeft toen een bericht geplaatst op haar nieuwssite waar ik dezelfde avond al veel reacties op kreeg. Mijn telefoon stond roodgloeiend.”

De moeder van de doodzieke Suzane zegt dat ze vooral veel morele ondersteuning kreeg uit Suriname maar ook uit het buitenland.

“De steunbetuigingen deden me heel erg goed. Ook mijn man kreeg er tranen van in zijn ogen. Geor vroeg mij toen of ik de kwestie ook in de lokale krant wilde belichten, waarop ik bevestigend antwoordde. Hij heeft toen de heer Widjai Ganesh van Dagblad Suriname gebeld omdat die bekend zou staan als een oprecht en zeer sociaalvoelend persoon”.

“Ganesh zegde direct zijn medewerking toe en wilde aandacht aan de kwestie schenken.” Moeder Sharda verklaart verder dat ze ook de Surinaamse gemeenschap meer dan dankbaar is. “Wij Surinamers zijn een goed volk. We moeten trots zijn op onszelf. Het ligt in de bedoeling dat de zieke Suzane binnkort vertrekt naar Colombia voor medische behandelingen.