Geor Hering ontvangt Amerikaanse award

 

GEOR HERING ONTVANGT AMERIKAANSE AWARD

De eigenaar van de Constantin Foundation, Geor Hering, heeft deze week een Amerikaanse Award van The World Health Organisation (WHO) ontvangen. De speciale onderscheiding werd aan de Constantin Foundation toegekend in het kader van haar verschillende anti- rook campagnes.

De onderscheiding, welke vanuit het regionaal kwartier van de WHO in Washington werd uitgegeven, is volgens Hering een enorme stimulans om door te gaan met het goede werk.

Hering: “Ik ben heel blij met deze onderscheiding. Het sterkt mij nog meer om door te gaan en anti- rook projecten te blijven initiëren en te ondersteunen”. De Foundation is al geruime tijd bezig met verschillende projecten, waarbij het ontmoedigen van het gebruik van tabaksproducten centraal staat. Zo heeft Hering in de jaren 2002 en 2004 een persoonlijke bijdrage geleverd aan het grote succes van het Internationale Quit & Win contest.

Dit wereldwijde contest werd in meer dan honderd landen georganiseerd. In Suriname was de organisatie in handen van de Pan American Health Organisation (PAHO) in samenwerking met verschillende actoren. Het doel van dit anti- rookcontest was om zoveel mogelijk personen te laten stoppen met roken.

Daarenboven is de Constantin Foundation op frequente basis bezig met voorlichtingsactiviteiten over de nare gevolgen die het gebruik van tabaksproducten kunnen hebben voor de gezondheid en het helpen van rokers die willen stoppen met deze verslavende handeling.