Hering geeft ondersteuning aan doodzieke baby

 

 

Dagblad Suriname
21/09/2006
Nationaal

Moeder van zieke baby krijgt steun
De moeder van de twee weken jonge Latisha Nortan, Bianca Smart, heeft gistermorgen een bedrag van US$ 100 ontvangen uit handen van de voorzitter van de stichting ‘Jepi Libi Makandra,’Franklin Rijkaard. Dat vond plaats in zijn winkel op Markt-Zuid.

Eerder werd bericht dat Smart een bedrag van ongeveer U$ 5000 nodig heeft om de reis naar Colombia te bekostigen.

Haar baby Latisha kwam ter wereld met een slokdarm afwijking en moet met spoed een ingreep ondergaan.

Echter kan zij niet door de artsen in Suriname geholpen worden en moet voor de ingreep naar Colombia. Daar Smart het geld zelf niet kan opbrengen,heeft zij aangeklopt bij de Constantin Foundation.

 

Directeur, Geor Hering beloofde er alles aan te zullen doen, zodat zij weg kon.

Ze vertelde aan DBS dat zij veel hulp uit de gemeenschap heeft ontvangen en dat ook de Constantin Foundation haar behoorlijk heeft gesteund.

Hering zegt heel blij te zijn dat de gemeenschap gehoor heeft gegeven aan zijn oproep Latisha te helpen. Mede door inzet van verschillende personen en organisaties is dit resultaat bewerkstelligd. Rijkaard zegt direct in actie te zijn gekomen toen hij maandag over de situatie las in DBS.

Hij had meteen contact opgenomen met Smart, waarna hij met spoed naar verschillende bedrijven stapte voor sponsoring.

 

‘Wij van Jepi Libi Makandra zijn altijd bezig om de gemeenschap te helpen en ook haar, dachten we graag te willen helpen. Het was kortdag,omdat de moeder met haar baby woensdagavond moest vertrekken. Dus zijn wij snel op bezoek bij verschillende bedrijven voor hulp geweest. Jammer genoeg hebben niet alle bedrijven vóór woensdag gereageerd.’ Het gedoneerde bedrag is geschonken door N.V. SURMAC. De stichting zou graag met meer willen helpen,maar zegt toch blij te zijn met de geste van SURMAC. Alle beetjes helpen, zei Rijkaard. Smart is ook erg ingenomen met de gift, maar kon op dat moment niet aangeven, hoeveel zij reeds had ontvangen en hoeveel zij nog nodig had om haar begroting te dekken. Daarnaast heeft ook Sociale Zaken en Volkshuisvesting haar beloofd de rest van het bedrag voor zijn rekening te zullen nemen. Smart zou gisteravond om 19.00 uur vertrekken.