Hering helpt dakloos gezin

 

 

De Waarheid
08/05/2007

Net op tijd hulp voor dakloos gezin
Paramaribo – De werkzaamheden voor noodopvang voor het gezin Morgenstond zijn in volle gang. Het gezin dat uit elf personen, waaronder acht minderjarige kinderen, bestaat, werd de afgelopen week aangezegd hun huurhuis te Flora te verlaten. Omdat alle mogelijkheden om tot een oplossing te komen uitgeput raakten, maakte de familie contact met Constantin-directeur Geor Hering. Hij riep op zijn beurt weer de hulp in van minister van Defensie Ivan Fernald.

Fernald die bekend staat als een zeer sociaal bewogen persoon, gaf hierna opdracht aan het Nationaal Coördinatie Centrum Rampenplan (NCCR) een woontent op te zetten voor de in nood verkerende familie. Deze legertent zal als noodoplossing fungeren. Naar verluidt zal er voor langere termijn naar een meer structurele oplossing gezocht worden.

Intussen heeft ook de grootondernemer Surindra Mungra in samenwerking met een particulier, mevrouw Serfia Macnack, maatregelen getroffen om de woontent zoveel als mogelijk bewoonbaar te maken voor het gezin. Volgens Mungra dwingt zijn sociale gevoel hem om zijn medemens in nood te helpen.

“Als om welke reden dan ook burgers op straat komen te staan, dient men rekening te houden met de gevolgen voor de kinderen. Het kan een zeer traumatische ervaring voor ze zijn. Dit kan in sommige gevallen rampzalige gevolgen hebben. Deze problemen moeten niet alleen op het bord van de overheid geplaatst worden. Ik doe bij deze daarom een beroep op het bedrijfsleven om in dergelijke gevallen ook een helpende hand te bieden” zegt Mungra.

Hij zal daarom samen met Macnack alles in het werk stellen om de in nood verkerende familie verder te helpen.