Hering helpt dakloze moeder van 5 kinderen

 

 

Dagblad Suriname
02/09/2006

Rechter zet moeder met 5 kinderen op straat. Geor Hering helpt haar aan perceel
Een rechtelijke dwaling lijkt het wel. Ingrid Sanches moet zo snel mogelijk de woning waarin zij nu vertoeft, ontruimen.

In feite moest dat gisteren, omdat donderdag, nota bene om zes uur in de middag, een deurwaardersexploot haar in de hand werd gedrukt.

Sanches leefde met de gedachten dat zij tenminste drie tot vier jaar in de woning kon blijven voordat zij zou worden ontruimd. Niets bleek minder waar.

Door tussenkomst van haar advocaat is bewerkstelligd dat zij maandag voor zes uur de woning moet ontruimen. Dit probleem ontstond toen haar ex-man plotseling naar Nederland vertrok.

Hij verkocht op slinkse wijze de woning waarin hij zijn vrouw en kinderen had achtergelaten.

Waarom hij tot deze daad is overgegaan, is nog steeds onduidelijk. Sanches is nu radeloos en staat op instorten.

Ze heeft vijf minderjarige kinderen, allemaal kinderen van de man die het dak boven hun hoofd heeft verkocht.

‘Ik weet niet hoe ik ga doen.Ik heb geen oplossing. Ik zoek allang naar een woning, maar een woning huren is zo duur,’ jammert ze. Toen de zaak in mei speelde,werd de hulp van de Constantin Foundation ingeroepen.

 

Volgens de directeur van de Constantin Foundation, Geor Constantin Hering, heeft de Foundation zich vanaf toen met de zaak bezig gehouden.

‘We hebben met haar en de advocaat bemiddeld. Het kort geding dat tegen de ontruiming was aangespannen, heeft zij toen gewonnen, maar het bodem geschil liep nog. Nu komt het erop neer dat ze uit het huis moet.’

Echter zegt Hering dat niemand had verwacht dat dit geschil zo snel voor de rechter zou verschijnen. Hering zegt dat ‘door toedoen van het sociaal werk en het sociaal gevoel van DNA- voorzitter Paul Somohardjo, ROGB minister Michael Jong Tjien Fa en de directeur van Grondinspectie, directeur Earl Sabajo, is er bewerkstelligd dat aan deze vrouw een stuk grond is toegewezen.

Hering: ‘Het is duidelijk dat zodra er een beroep wordt gedaan op deze drie politieke toppers en het gaat om sociale problemen, ze altijd hun uiterste best doen om hulp te bieden.’

Intussen heeft volgens Hering de voorzitter van het DNA persoonlijk contact opgenomen met minister Hendrik Setrowidjojo van Sociale zaken en Volkshuisvesting om na te gaan hoe een onderkomen voor de vrouw in orde te maken, in afwachting van de bouw van het nieuw huis voor Sanches.

De Constantin Foundation heeft ook contact opgenomen met het Low Income Shelter programma zij zullen waarschijnlijk de financiering van de woning op zich nemen.

Gisteren ontving mevrouw Sanches uit handen van Hering een bereidsverklaring. Ze heeft een terrein gekregen in Paramaribo-Noord, aan een verharde weg, waarbij alle nutsvoorzieningen aanwezig zijn.