Hering springt in de bres voor ernstig zieke baby

 

 

Dagblad Suriname
18/09/2006

Wanhopige moeder smeekt om hulp. Financieel gebrek stagneert operatie van baby
Bianca Smart heeft tot donderdag de tijd om bijkans US$ 5000 op te hoesten om naar Colombia af te reizen. Daar moet haar twee weken jongen baby, Latisha Nortan, een levensreddende spoedeisende ingreep ondergaan. Van de kinderarts Bueno de Mesquita vernam Smart de afgelopen week dat haar baby zo spoedig mogelijk weg moet voor een operatie. Latisha is geboren met een slokdarm vernauwing en de artsen in Suriname kunnen niets meer voor haar doen. Een ingreep in Colombia kan redding brengen;echter moet dit binnen een week gebeuren.

 

Het StaatsZiekenFonds zal de medische kosten die gepaard gaan met de operatie dekken. Smart moet echter zelf zorgdragen voor haar ticket en overige kosten. ‘Ik heb het geld niet en ook geen andere mogelijkheid om aan zo een bedrag te komen.’ Zij heeft daarom zaterdag contact gezocht met de directeur van de Constantin, Geor Constantin Hering, voor hulp. De dokter heeft expliciet gezegt dat Latisha voor donderdag geopereerd moet worden. De baby ligt al een week in het ziekenhuis zonder voeding. De situatie kan verergeren, indien niet gauw wordt ingegrepen.

 

‘Nadat ik benadert bent door Smart heb ik direct enkele bevriende zakenrelaties benaderd om samen na te gaan hoe wij op korte termijn deze baby kunnen helpen. Zelf zal de Constantin ook een bijdrage leveren, zodat Latisha naar Colombia kan gaan. Ik doe namens de moeder een beroep op de gemeenschap om het leven van dit kind te redden. Het zou absurd zijn dat vanwege het feit dat de moeder arm is, het leven ontnomen wordt van haar kind,’ aldus Hering. Mensen die bereid zijn te helpen kunnen contact opnemen met Smart op het no. 8682582