Geor Hering staat garant voor kosten van overvliegen 9- jarig doodziek kind

Times of Suriname
19/05/2007

Leven van 9-jarige Cyenne Rimboen gered
Paramaribo – De ouders van de 9-jarige Cyenne Rimboe zijn opgelucht. Het meisje werd anderhalve week geleden vanuit Nickerie overgevlogen naar het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, voor behandeling vanwege ernstige ademhalingsstoornissen en hoge koorts als gevolg van een zware aanrijding.

Cyenne verkeert nu buiten levensgevaar en haar gezondheid is stabiel.

De ouders van Cyenne, Ponio en Soemarmi Rimboen, zijn Constantin-directeur, Geor Hering en minister Michael Jong Tjien Fa van Ruimtelijke Ordening Grond- en Bosbeheer (ROGB) heel dankbaar omdat zonder hun garantstelling het niet mogelijk was het geld voor het overvliegen van Cyenne – US$ 4.600 – bijeen te krijgen.

Een eventuele rechtzaak tegen het Streekziekenhuis Nickerie (SZN) is van de baan. De familie dreigde hiertoe over te gaan als hun dochter het niet gehaald had.

Het ziekenhuis weigerde in eerste instantie het meisje te laten overvliegen, omdat haar gezondheid dat niet toeliet. Het SZN was van oordeel dat het in staat was het meisje zelf te behandelen.

Cyenne bleek wat aan haar longen te hebben; echter beschikt het SZN niet over een longspecialist en kon op dat moment niet vastgesteld worden wat het meisje precies mankeerde.

Zij heeft zes dagen in het SZN gelegen en kreeg alleen zetpillen toegediend om de hoge koorts terug te dringen.

Haar situatie verslechterde echter en op aandringen van de ouders werd zij na een week eindelijk overgevlogen naar het AZ waar zij onmiddellijk werd verwezen naar een longspecialist.

Bleek dat zij enkele kleine kneuzingen had aan haar longen, maar er hoefde gelukkig niet operatief te worden ingegrepen.

“Ik ben heel dankbaar dat Cyenne verder kan leven”, zegt Hering. “Het is een jong kind met een heel leven voor zich. Zoals het naar uitzag,zou ze het niet gehaald hebben als ze in Nickerie was gebleven”.

Moeder Soemarmi deelt dezelfde mening. Zij zegt nog steeds teleurgesteld te zijn in de leiding van het bedrijf en pleit voor specialisten voor het SZN.