Hering verrast arme moeders

 

De Waarheid
Week 15 mei t/m 22 mei 2007

Levensmiddelenpakketten voor arme moeders
In verband met Moederdag afgelopen zondag heeft de Stichting “Fu deng Alida” in samenwerking met Constantin levensmiddelen pakketten verstrekt aan tien arme moeders.

De selectie werd gemaakt door de programmamakers van het tv-programma 1 voor 12. De 10 “Misie Sery Contestanten” die op 30 juni op het KKF-beurs terrein elkaar voor deze titel zullen bekampen, hebben de pakketten verstrekt. Voor sommige moeders was het een verrassing .

De delegatie vertrok zondagmorgen vroeg in alle richtingen van Paramaribo en de randdistricten om tijdig de pakketten te kunnen afleveren. De meerwaarde van dit project werd gezien door de organisatoren als een realiteitservaring voor de jonge vrouwen tussen 18-25 jaar die deelnemen aan het “Misie Sery Contest”.

Zij werden geconfronteerd met armoede binnen gezinnen. De dames zongen eerst het lied “Mama fa’f ju tide” waarna zij de pakketten overhandigden. Veel moeders lieten hun tranen de vrije loop bij het ontvangen van hun pakket. De Stichting, die onder leiding staat van Jerrel Gemin (ex-Alida), heeft voor de tweede keer samengewerkt met Constantin om een levensmiddelenproject uit te voeren. Tijdens het afgelopen paas-weekend was de groep in het district Brokopondo, alwaar aan arme gezinnen te Taporipa, Balin Soela en Brokopondo Centrum, ook pakketten werden uitgedeeld.