Hering werkt met voortvarendheid aan anti-rook campagne

Hering werkt met voortvarendheid aan anti-rook campagne

 PARAMARIBO- Constantin- directeur Geor Hering is drukdoende de anti-rook campagne van zijn organisatie meer vorm te geven. De afgelopen week zijn er in dat kader gesprekken gevoerd met buitenlandse deskundigen en organisaties.

Onder meer is afgesproken dat er op meer frequente basis hulpmiddelen naar Suriname zullen worden gehaald. Het gaat specifiek om nicotinepleisters en voorlichtingsmateriaal die rokers moet wijzen op de vele ernstige gevaren van tabaksgebruik. De organisatie van Hering zorgt voor sponsoring en distributie van het materiaal in Suriname.

In de haast afgelopen maand hebben zich overigens tientallen personen, zowel mannen en vrouwen, bij Constantin aangemeld die serieus wensen te stoppen met roken. Deze groep krijgt nu gratis begeleiding binnen het anti-rook project dat onder supervisie staat van de medische specialist dokter Robert Roemer. Roemer heeft decennialang in diverse ziekenhuizen in binnenen buitenland gewerkt en staat ook bekend om zijn ruime ervaring en sociaal werk.

Hering die voor zijn inzet op dit vlak een onderscheiding heeft ontvangen van de World Health Organisation (WHO), zegt aan GFC Nieuws, er alles aan te willen doen om mensen af te krijgen van hun tabaksverslaving.

“Je hebt helemaal niets aan roken. Het kost nodeloos geld en zorgt bovendien alleen maar voor veel ellende en overlast! Mensen krijgen eerder rimpels, worden vaak doodziek en sterven vroegtijdig. Er zijn dus genoeg redenen om zo snel als mogelijk te stoppen aangezien de positieve effecten van het stoppen al gauw merkbaar zijn, aldus de directeur stellig.