Hering werkt met voortvarendheid aan onderkomen voor containergezin  

 

Dagblad Suriname
24/10/2006

Hering werkt met voortvarendheid aan onderkomen voor containergezin
Geor Hering, directeur van de Constantin Foundation, zegt met verbijstering het artikel ‘Containergezin wordt maandag uitgezet,’ in DBS van zaterdag 21 oktober te hebben gelezen. ‘Na het lezen van dit artikel ben ik meteen aan de slag gegaan om een nieuw onderkomen te zoeken voor dit gezin. Ik heb wat zakenrelaties benaderd en samen zijn wij thans opzoek naar een oplossing.’ Hering hoopt het gezin Dhanilal binnen zeer korte termijn te kunnen helpen.

 

Hij had dit gezin reeds beloofd dat het in aanmerking zal komen voor een van de volkswoningen die gebouwd zullen worden aan de Tout Lui Fautweg. De huizen zijn nog niet in aanbouw. Hering; ‘Wij hadden niet verwacht dat dit het gezin zou overkomen.’ Het gezin Dhanilal mocht van de eerste eigenaar wonen in de container zolang het maar wilde. Zonder echter de mensen vooraf op de hoogte te stellen is het perceel verkocht. Van de nieuwe eigenaar moet Asha, haar concubaan Onkar Bissessar en de vier jonge kinderen,de 9 – jarige Aniel,de 2 – jarige Suresh en de een jaar oude tweeling Parbhatie en Bhanmatie, zo snel mogelijk eruit.

 

Hering zegt het niet te kunnen waarderen dat de nieuwe eigenaar zich op een dergelijke manier opstelt. ‘Ik zal met voortvarendheid werken om dit gezin zo gauw mogelijk te helpen aan een dak boven hun hoofd. Het huisvestingsprobleem in Suriname dient niet onderschat te worden,’ zegt de Constantin Foundation – directeur. Er dient een nationale discussie op gang te komen over dit onderwerp. Volgengs Hering krijgt hij dagelijks drommen mensen over de vloer die in woningnood zitten en hun beklag komen doen bij de Constantin Foundation. Dit nijpend probleem dient volgens Hering bij de kern aangepakt te worden en dat is dat de huurprijzen drastisch omlaag moeten. ‘De huurprijzen zijn erg hoog. Ze staan niet in verhouding met de inkomsten van de mensen.’