‘Hondenhokfamilie’ zorgt voor beroering op Peperpot. Hering intervenieert

 

Times of Suriname
07/02/2007

‘Hondenhokfamilie’ zorgt voor beroering op Peperpot. Hering intervenieert
Commewijne – Het kan bij de bewoners van Peperpot er niet in dat na publicatie van de situatie van de familie Samson – die woont in een ‘hondenhok’ – geen enkele sociale of overheidsinstantie een helpende hand heeft toegereikt. Dagelijks moeten zij met lede ogen toezien in welke benarde en mensonterende situatie de familie moet leven.

 

In onze editie van maandag maakten wij reeds gewag van een broer en zus die wonen in een optrekje dat vergeleken kan worden met een hondenhok. Deze situatie werd ons onder ogen gebracht door de directeur van de Constantin,Geor Hering en de ploeg van het tv-programma ‘1 voor 12’. Times journalisten oriënteren zich gistermorgen ter plekke,maar ontmoette de ‘heer des huizes’ niet. Er werd toen besloten om gesprekken te voeren met enkele buurtbewoners. De buurtbewoners gaven aan bij te springen zodra een beroep op hen wordt gedaan. Zo heeft een buurvrouw een buis getrokken van haar perceel naar dat van Samson,waardoor hij af en toe kan beschikken over leidingwater. Het is langer dan 2 jaar dat de familie in die omstandigheden moet leven. “Wij helpen zoveel wij kunnen,maar meer kunnen wij niet doen”, zegt de buurvrouw van Samson.

 

“De Nieuw Front-regering is in 10 jaar niet in staat gebleken om 1 huis op te zetten voor het volk. Dit is schandalig te noemen en wij hoeven voorlopig niets anders te verwachten”, is de mening vanUPS-topper Sheilindra Girjasing,als hem om een reactie wordt gevraagd. Hij woont zelf op Commewijne en zegt dat dit geval hem bekend is. “Ik wist niet dat de mensen in zulke slechte omstandigheden leefden. Die zus ken ik. Zij is geestesgestoord, maar ik had nooit kunnen vermoeden dat zij daar bleef en notabene met haar broer.” Girjasing juicht het initiatief van de Constantin toe, maar spreekt de hoop uit dat van regeringswege naar een constructieve oplossing gewerkt zal worden voor de huisvestingsproblematiek.