Hulp Hering ingeroepen ter voorkoming uitzetting 3 gezinnen op Flora  

 

Times of Suriname
03/05/2007

Uitzetting dreigt voor 3 gezinnen op flora
Paramaribo – Drie gezinnen bestaande uit 11 personen, werden gisteren aangezegd het huis te ontruimen waarin zij wonen aan de Willy Cairostraat op Flora A. Het gaat om een bouwvallig huis dat 6 jaar terug door tussenkomst van de broer van de eigenares, die in Nederland woont, in goed vertrouwen werd “afgestaan”aan de familie Morgenstond.

 

Henna Morgenstond,een van de gedupeerden en moeder van 4 kinderen, vertelt dat zij zes jaar terug uit haar ouderlijke woning werd gezet. Zij kreeg toen hulp aangeboden van de broer van de eigenares. Morgenstond kon het bouwvallig huis van zijn zus betrekken, omdat die in Nederland bleef en niet van plan was te remigreren. Vanwege de slechte toestand waarin het huis zich bevond,was mondeling overeengekomen dat er geen huur betaald hoefde te worden. Zwart op wit zijn er geen afspraken gemaakt over hoelang zij de woning mochten betrekken.

 

Op eigen kosten heeft Morgenstond het huis, dat volgens haar op een wrak leek,volledig gerestaureerd en werd ook water en electriciteit geïnstalleerd. De woning, feitelijk bestemd voor één gezin, herbergt sinds vorig jaar drie gezinnen, omdat twee van haar zusters en hun kinderen er hun intrek hebben genomen, vanwege woningnood. De problemen begonnen al in juni vorig jaar toen de broer van de eigenares duidelijk maakte dat zij moesten verhuizen, omdat de woning gesloopt gaat worden. Het geld dat besteed is aan renovatie van de woning wordt niet terug betaald. De zusters hebben sinds vorig jaar elk een grond aanvraag ingediend bij het Domeinkantoor.

 

Zij beschikken reeds over een LA. D no. en het wachten is op hun beschikking. “Wij zijn radeloos. Het is ook niet makkelijk te bouwen, al hadden wij een stukje grond”,vervolgt Morgenstond.In hun wanhoop is de hulp ingeroepen van Geor Hering,de vertrouwensman van de PL-voorzitter. Als tussenoplossing heeft hij een particulier bereid gevonden een stuk terrein ter beschikking te stellen voor het opzetten van een woontent. Er is reeds contact gemaakt met het ministerie van Defensie om een van zijn grote legertenten ter beschikking te stellen. “Het wachten is op Defensie. Ik ben druk bezig te lobbyen met Defensie voor een noodoplossing. Indien Defensie weigert,gaan wij andere mogelijkheden moeten zoeken”, aldus Hering.