Inzamelingsactie voor nierpatiënt wordt uitgebreid

 

De Ware Tijd
16/06/2005

Inzamelingsactie voor nierpatiënt wordt uitgebreid

Paramaribo – “Suriname heeft veel gebeld. We zijn tot nu toe tevreden”, zo reageert een enthousiaste Geor Hering,directeur van de Constantin Foundation na de telethon actie van dinsdagavond. De Constantin Foundation heeft dinsdagavond in samenwerking met diverse instellingen via enkele lokale televisiestations een telethon actie gehouden voor de nierpatiënt Satish Joeglal.

De nierpatiënt ligt in een ziekenhuis in Nederland om behandeld te worden voor een niertransplantatie. De familie Joeglal heeft het geld voor deze ingreep, bijkans euro 35.000 niet en heeft bij de Constantin Foundation aangeklopt die de telethon actie heeft voorbereid. Hering zegt tot nu toe tevreden te zijn met de donaties die aan de familie gedaan zijn. Hij kon echter nog niet aangeven hoeveel geld er reeds verzameld is.

“We krijgen veel telefoontje waar er toezeggingen gedaan worden”. Moeder Asha Ramcharan is bezig de toegezegde bedragen te verwerken en verder gaat ze ook na hoeveel geld er op de rekening van de familie gestort is. Hering geef verder aan dat er ook contante bedragen gedoneerd zijn.

Zo heeft Liesbeth Venetiaan een bedrag van SRD 1500 geschonken. Ook de ondernemers Henk Ramdin en Imro Manglie hebben een aanzienlijk bedrag gestort. Het ligt in de bedoeling van de organisatie om de geld inzamelings actie de komende dagen uit te breiden. Diverse scholen en instellingen zullen een interne inzamelingsactie houden om vervolgens aan de familie te schenken.

Verder is ook gepland een inzamelingsactie te houden tijdens de show die in het weekend in het Flamboyant Park gehouden zal worden. “De mensen bellen persoonlijk met die vrouw en de familie en ze krijgt veel medeleven.

We hopen het geld binnen te halen”. Ook Nederlandse instellingen hebben hun medewerking in deze toegezegd.

Hering geeft aan dat ook Pertjaja Luhur leider Paul Somohardjo een bedrag van SRD 2000, heeft toegezegd.Hering hoopt dat ook andere politici het goede voorbeeld van Somohardjo opvolgen. “We hopen dat deze jongeman binnenkort heel gezond naar Suriname kan komen”. De 28-jarige Joeglal heeft geen nieren en alleen een niertransplantatie kan hem nog in leven houden.

Satish zit al vijf jaren in Nederland. Met behulp van familie en vrienden steun wordt hij daar medisch behandeld. De specialisten hebben onlangs laten weten dat een niertransplantatie nu wel noodzakelijk is. De familie heeft echter het geld niet voor deze ingreep en heeft de hulp van de Constantin Foundation ingeroepen.