Jongen vindt labflesjes met bloed. Hulp ingeroepen van Geor Constantin Hering

 

 

Dagblad Suriname
06/09/2006

Jongen vindt labflesjes met bloed. Hulp ingeroepen van Geor Constantin Hering
Een jongen van tien jaar heeft vrijdag drie laboratoriumflesjes met bloed onder een boom op het SOSIS-complex gevonden. De inhoud van een van de flesjes schonk hij tegen een muur van zijn huis leeg en de twee andere flesjes bewaarde hij in zijn koffer. Deze informatie deelt de grootmoeder van de jongen, Joyce Smith, aan de krant. Nadat de moeder van de jongen de vlek op de muur ontdekte,sloeg zij direct de alarm. Rep en roer in de familie.

 

De familie vermoede het ergste. ‘Wat als het besmet bloed was? En hoe heeft die jongen die fles open gedaan? Met zijn tanden?’ vroeg de familie zich af. Niet wetende wat te doen’besloot de familie de flesjes bij de politie van het bureau Nieuwe Haven af te geven. Bij de politie aangekomen werden er geen gegevens van de familie opgenomen. Tot hun verbazing zegt de politie dat zij de flessen zelf zullen weggooien. De grootmoeder had verwacht dat de politie tenminste het hoe en waarom van deze flesjes zou nagaan. Intussen heeft de grootmoeder de hulp ingeroepen van de directeur van de Constantin, Geor Hering. Aan hem is gevraagd zijn invloed aan te wenden,zodat zaken tot op de bodem worden uitgezocht. Hering heeft zijn volledige medewerking toegezegd. Nagegaan zal worden of er sprake is van meerdere buisjes bloed die in de omgeving zijn gedeponeerd.

 

Op twee van de flesjes waren namelijk naamlabels aangeplakt en op een van de labels stond de afkorting BSE. Echter moet, volgens de publiciteitsdienst van de politie, de politie anders handelen. De flesjes hadden gelabeld moeten worden en de politie agent had een verslag moeten maken over de flesjes. En de persoonsgegevens moesten ook worden opgenomen. Daarna kon worden nagegaan of de flesjes van een misdaad afkomstig zijn. Achteraf is gebleken dat de jongen de flesjes niet met zijn tanden heeft geopend, maar de dop normaal heeft los geschroefd.