Lobby werk van Hering succesvol; Uit huis gezette moeder en kinderen krijgen woning

 

Dagblad Suriname
04/09/2006

Uit huis gezette moeder en kinderen krijgen woning.
Dankbare ouder doet wederdienst
Er bestaan nog steeds barmhartige mensen op aarde. Ingrid Sanches heeft zes uren na het verschijnen van het uitzettingsverhaal in DBS van zaterdag een benedenwoning toegewezen gekregen. De ondernemer Charles Reiziger herkende haar van de foto die in de krant afgedrukt was. Aan de krant vertelde hij dat Sanches, die onderwijzeres is, vijf jaar terug zijn dochter een heel uitstekende behandeling heeft gegeven op de lagere school. ‘Mijn dochter was zwak in rekenen en deze mevrouw heeft zich echt om haar bekommerd.

 

In de pauze en zelfs thuis bij haar had ze tijd voor mijn dochter,’ zegt Reiziger. Op grond hiervan heeft hij gemeend om haar,nu zij in problemen zit, een jaar lang gratis te doen verblijven in een benedenwoning. Zij hoeft dat jaar geen electriciteit en geen water te betalen,‘ die garantie geef ik. Maar het belangrijkste is dat zij nu uit die spanning wordt gehaald. Daarna kijken we verder.’ Sanches die sinds mei geen glimlach meer kon produceren, toonde die het afgelopen weekend wel. Het enige manco is de tijdspanne waarin zij moet ontruimen.

 

Reiziger hoopt dat hij de deurwaarder kan overtuigen om de ontruiming met tenminste twee werkdagen te verschuiven. Hierdoor kan de onderwijzeres in alle rust haar nieuwe woning betrekken. Intussen is de Constantin Foundation ook bezig. Door zwaar lobbywerk van Geor Hering, de directeur van de Constantin Foundation en de PL-top heeft Sanches nu ook een perceel toegewezen gekregen. In samenwerking met het Low Income Shelter programma zal ook gekeken worden hoe een woning voor Sanches kan worden opgezet.