Nederlandse rode kruis feliciteert Geor Hering

Dagblad Suriname
27/01/2005

Nederlandse rode kruis feliciteert Geor Hering

Paramaribo – Het Nederlands Rode Kruis (NRK) heeft in een schrijven van 17 januari 2005, waar de krant de hand op wist te leggen, de initiators van de onlangs gehouden telethon voor de tsunami-slachtoffers gefeliciteerd. De geldinzamelingsactie was een initiatief van Pertjajah Luhur voorzitter Paul Somohardjo en Constantin Foundation, directeur Geor Hering.

De telethon die woensdag 12 januari live werd uitgezonden via de televisiezenders van ATV, STVS, Garuda en enkele Nickeriaanse televisie- en radiostations, werd een groot succes.

De actie leverde een flink geldbedrag op die ten goede komt aan de nabestaanden van de ramp in Zuidoost- Azië. Spontaan gaven vele burgers, bedrijven en organisaties hun financiële bijdrage. Ook politici onder wie minister Michael Jong Tjien Fa van Handel en Industrie hadden een belangrijk aandeel in het slagen van dit noodproject.

De HI-minister gaf namens zijn familie een gift. Hering wordt in het schrijven door de secretaris Willem Bakker van het Nederlands Rode kruis van harte gefeliciteerd met de succesvolle telethon actie. ‘Fantastisch dat u zoveel geld bij elkaar heeft gekregen om de mensen in Zuidoost -Azië te helpen.’