Ondersteuning van Hering aan zwerfgezin blijkt succesvol

Times of Suriname
22/12/2006

Suriname heeft nog behulpzame mensen. Zwerfgezin vindt onderkomen
Paramaribo – Een artikel in Times van donderdag resulteerde gisteren in een oplossing voor het gezin van 4 dat al 4 dagen door Paramaribo rondzwerft. Constantin-directeur Geor Hering reageert opgelucht.

 

Al heel vroeg kwam er bij Times een telefoontje binnen van ene meneer V,die anoniem wenste te blijven,die bereid was te helpen. Hij werd door verwezen naar Hering die in eerste instantie rugbaarheid aan de zaak gaf. De familie klopte donderdag bij hem aan om hulp, nadat zij uit huis was gezet en al 4 dagen door de straten van Paramaribo had gezworven. Donderdag avond kon het gezin Terrol-Elst voor een dag worden ondergebracht bij de stichting voor daklozen. Dit was echter een ad hoc oplossing. V. stelt een appartement op Lelydorp gratis ter beschikking voor het gezin.

 

Tegenover Times zegt hij zeer ontroerd te zijn na het verhaal te hebben gelezen en voelde zich genoodzaakt om te helpen. Terwijl V. bezig was te onderhandelen met Hering, kwam een andere aanbieding binnen van een zekere mevrouw Elias op Geyersvlijt die een appartement aanbood. Het gezin heeft uiteindelijk voor deze optie gekozen. Desgevraagd zegt mevrouw Elias dat het gezin gratis in het appartement kan blijven, zolang het daartoe de behoefte heeft.