Radeloze bewoners Ephraimzegen kloppen aan bij Geor Hering

 

Dagblad Suriname
21/08/2006

Bewoners Ephraimzegen ten einde raad. Kloppen aan bij Hering
‘De plek waarop we wonen is niet goed. We pinaren en we weten niet hoe dit probleem op te lossen. We weten niet hoe onze problemen op te lossen.’

Dit is een fragment van de smeekbede van de bewoners die helemaal op het achtergesteld gedeelte van Ephraimzegen wonen.

Afgelopen weekend stroomden zij in grote getale, verenigd in ‘Fuka Tyari mi’ naar de Constantin Foundation. Hier werd aan de directeur van de Constantin Foundation, Geor Hering, om hulp gevraagd.

Hering riep op zijn beurt de hulp in van A-combinatie topper Paul Abena,die vergezeld was van David Abiamofo.

De opgekomen bewoners hielden het drietal de noden van het project voor. Het blijkt dat deze bewoners, waarvan sommigen langer dan 5 jaar op het project vertoeven, nog steeds niet over gezond drinkwater en elektriciteit beschikken.

Om aan gezond drink water te komen moeten zij soms honderden meters afleggen.

Verder bevindt de weg zich in zeer deplorabele staat, waardoor privé- en openbaar vervoer dat gedeelte wijselijk vermijden. De trenzen zijn in geen tijden opgehaald,waardoor die nu overvol zijn. Robby Allimettie, woordvoerder van de vereniging, gaf ook aan dat in de regentijd de buurt binnen de kortste keren verandert in een modderpoel. Allimettie: ‘Als het regent, wonen we op water. Alles raakt onder water en we hebben geen plaats om onze huishoudelijke spullen te zetten.’

Hering en Abena zegden toe de problemen van de bewoners, vervat in een petitie, te zullen doorgeleiden naar de voorzitter van de volksvertegenwoordiging, Paul Somohardjo en zich te zullen inzetten voor deze sociaal zwakke groep.

De Constantin directeur overhandigde hierna een goed gevulde enveloppe aan de vereniging. Vanaf gisteren is de vereniging begonnen om zelf de straatbermen van onkruid te ontdoen.