Seatbelt campagne Geor Hering werpt goede vruchten van af

 

Dagblad Suriname
12/01/2007

Seatbelt campagne Geor Hering werpt goede vruchten van af
Geor Hering, directeur van de Constantin Foundation, zegt dat hij gemerkt heeft dat de seatbelt campagnes die hij heeft gevoerd de afgelopen tijd, positieve vruchten afwerpen.

Hij merkt bij steekproeven door zijn veldmedewerkers een gestadige groei van het aantal personen in het snelverkeer dat een seatbelt om heeft.

Hij is sinds 2001 begonnen met de campagnes en merkt op dat tegenwoordig veel meer mensen de seatbelt gebruiken.

Eerder werden de campagnes gevoerd via de radio, maar op het moment worden er voorbereidingen getroffen om die ook via de televisie te voeren en middels folders, die bij zijn kantoor aan de Kwattaweg worden verstrekt, probeert Hering de burgers ook van de importantie van het gebruik van de seatbelt te doordringen.

Hij onderstreept zonder meer het belang van het seatbeltgebruik, niet alleen omdat het verplicht is, maar meer nog omdat het de burger zelf beschermd. Wel valt het hem op dat burgers de seatbelt verkeerd gebruiken.

Volgens hem maken korte mensen en kinderen gebruik van de seatbelt zonder het te verstellen, waardoor het in de nek komt te zitten.

En dat is dan even gevaarlijk als wanneer iemand de seatbelt niet zou gebruiken. Daarom zal hij zich in de komende tijd dan ook richten op een juist gebruik van de seatbelt.