Verkeersslachtoffertje moest toch met helikopter naar AZ

De Waarheid
08/05/2007

Verkeersslachtoffertje moest toch met helikopter naar AZ
Hering en Jong Tjien Fa reddende engelen
Paramaribo – De 9- jarige Cyenne Rimboen die de vorige week betrokken was bij een zwaar verkeersongeval in Nickerie, is dinsdagmiddag toch met spoed getransporteerd naar het Academisch Ziekenhuis (AZ) in Paramaribo. Op aandringen van de familie van het slachtoffer stelde Constantin vorige week al alles in het werk om het meisje over te laten vliegen naar Paramaribo. Haar toestand was zo kritiek, dat vervoer over de weg fataal zou kunnen zijn.

Echter vond de directeur van het Streek Ziekenhuis in Nickerie het op dat moment niet nodig. Aangezien de situatie van het slachtoffer dinsdag ernstig verslechterde, deed de familie wederom een beroep op Constantin. Na veel overleg en inzet, is het mede door interventie van minister Michael Jong Tjien Fa van ROGB en Geor Hering gelukt om Cyenne via luchttransfer over te brengen naar het AZ.

Volgens een woordvoerster van Constantin is het vooral aan Jong Tjien Fa en Hering te danken dat deze hulp aan het doodzieke kind kon worden geboden. “Zij waren de reddende engelen”, zegt de woordvoerster. Bij het verkeersongeval waarbij Cyenne ernstig gewond raakte, viel er ook een dode. Een 14- jarig meisje. Het is opvallend dat er in ons rijstdistrict een toename van verkeersongevallen te constateren valt.