Wit en bruin vetweefsel

Wit en bruin vetweefsel

Volgens wetenschappers heeft een mens twee soorten vetweefsels.

Eenvoudig uitgelegd: wit vetweefsel en bruin vetweefsel. Het wit vetweefsel wordt in  het lichaam opgeslagen als een soort voorraad, om eventueel in een later stadium gebruikt te worden.

Maar wanneer een persoon echter op langere termijn meer energie opslaat dan wordt verbruikt, als ook om andere redenen, is er sprake van toenemende vetopslag of dikker worden.

Het gunstigere bruine vetweefsel dient daarentegen als brandstof, heeft een betere doorbloeding door mitochondriën en zorgt juist voor het snel verbranden van lichaamsvet in plaats van het opslaan van het vet.

Magere mensen beschikken dikwijls over veel meer bruin vetweefsel. Bruin vetweefsel zorgt voor het sneller en meer verbranden van calorieën.

De wetenschap weet al geruime tijd dat het witte vetweefsel gedeeltelijk kan worden omgezet in het veel gunstigere bruine  of  beige vetweefsel.

Een onderzoeksteam van de Harvard Medical School onder leiding van Bruce Spiegelman, Ph.D, heeft jarenlang onderzoek gedaan en aangetoond dat veel dikke mensen dikwijls moeite hebben om het witte vetweefsel om te zetten in het bruine of beige.

Bovendien werden de significante verschillen tussen de twee vetweefsels blootgelegd.

De omzetting van het witte vetweefsel naar het bruine kan  gestimuleerd worden door onder meer meer veel meer te bewegen, koude temperaturen, maar ook door de behandelingen van Constantin, KGL, CGZK, ZUGABEN en ARGALTZ, toe te passen.