Adviezen bij een onzuivere huid

ADVIEZEN TER REDUCTIE VAN HUIDKLACHTEN

De onderstaande adviezen zijn samengesteld door Europese en Amerikaanse topdeskundigen, waaronder de topverjongingsexpert Jonathan Clarke.

Jonathan Clarke is de belangrijkste adviseur van Constantin en staat bekend als één van ’s werelds beste verjongingsexperts.

WAS UW GEZICHT 

Was uw gezicht in de ochtend en avond. Maak uw gezicht nat met warm water. Let erop dat het water niet te heet is.

Breng een milde reiniger aan met uw schone vingers en maak zachte en ronddraaiende bewegingen.

Vervolgens de huid grondig spoelen en droog deppen.

DRINK VOLDOENDE WATER

Bij onvoldoende drinken kan het lichaam de talgklieren een signaal geven om meer talg, een olieachtige substantie in de huid, aan te maken.

De kans op ontstekingen, puistjes en onzuiverheden wordt daarmee vergroot. Drink dagelijks voldoende water. Dit helpt bovendien om gifstoffen uit het lichaam te verwijderen.

De ideale hoeveelheid water die een volwassene per dag zou moeten drinken kan variëren afhankelijk van verschillende factoren zoals leeftijd, geslacht, klimaat, lichamelijke activiteit en gezondheidstoestand.

Echter, een algemene richtlijn is dat mannen ongeveer 3,5 liter water per dag moeten binnenkrijgen en vrouwen ongeveer 2,5 liter.

Het is belangrijk om te luisteren naar uw lichaam en water te drinken wanneer u dorst heeft en meer te drinken als u veel zweet door hitte of fysieke activiteit.

MAKE – UP

make upMake-up kan verstopping van poriën veroorzaken, wat leidt tot acne en irritatie.

Langdurig gebruik, vooral van zware producten, kan de huid uitdrogen of een allergische reactie veroorzaken.

Make-upresten kunnen ook de natuurlijke huidvernieuwing hinderen, wat resulteert in een doffe teint en het verergeren van fijne lijntjes.

Om deze effecten te minimaliseren is het raadzaam om hypoallergene make-up te kiezen die past bij uw huidtype. Dagelijks grondig reinigen van het gezicht is noodzakelijk om make-up en onzuiverheden te verwijderen.

Bovendien helpt het om waar mogelijk make-upvrije dagen in te lassen om de huid te laten ademen.

WAS UW HANDEN

Handen wassen is nodig voor de gezichtshuid omdat het helpt bacteriën en virussen te verwijderen die acne en infecties kunnen veroorzaken.

Onze handen komen in contact met veel oppervlakken en kunnen vuil en ziekteverwekkers verzamelen.

Door regelmatig uw handen te wassen, verkleint u de kans dat deze ongewenste stoffen op uw gezicht terechtkomen en huidproblemen veroorzaken.

Het beste is om uw handen regelmatig te wassen en deze zo min mogelijk in het gezicht te brengen.

SCRUBBEHANDELING

Een scrubbehandeling van de huid heeft verschillende voordelen. Het verwijdert dode huidcellen, waardoor de huid frisser en stralender wordt.

Het stimuleert ook de celvernieuwing, wat kan helpen bij het verminderen van onzuiverheden en het egaliseren van de huidtextuur.

Bovendien verbetert het de bloedcirculatie en bevordert het de opname van huidverzorgingsproducten.

KNIJP PUISTJES NIET UIT

acneHet uitknijpen van puisten kan meer kwaad dan goed doen. Wanneer u een puist uitknijpt, beschadigt u de huid en kunt u bacteriën dieper in de poriën duwen, wat leidt tot ontstekingen en infecties.

Dit kan resulteren in grotere en hardnekkigere puisten, littekens en zelfs blijvende huidbeschadigingen.

Daarnaast verspreidt het uitknijpen bacteriën naar omliggende huidgebieden, wat nieuwe puisten kan veroorzaken.

SUIKERS

Suiker Volg bij voorkeur een laag- glycemisch dieet. Wanneer uw bloedsuikerspiegel extreem piekt, veroorzaakt deze laaggradige ontstekingen.

Het consumeren van geraffineerde koolhydraten, zoals wit brood, gesuikerde frisdranken, witte pasta, witte rijst, suiker, gebak, koek, snoep en allerhande suikerhoudende snacks, kan negatieve effecten hebben op de huid.

gebak Deze voedingsmiddelen hebben een zeer hoge glycemische index, wat betekent dat ze snel worden omgezet in glucose in het lichaam en leiden tot hoge pieken in de bloedsuikerspiegel.

Deze extreme pieken stimuleren de productie van insuline en kunnen een verstoring van de hormoonbalans veroorzaken. Veelal hormonen die de productie van olie in de huidklieren stimuleren, wat kan leiden tot acne.

Bovendien versnelt een hoge bloedsuikerspiegel het proces van glycatie, waarbij suiker zich bindt aan eiwitten zoals collageen, wat resulteert in een verlies van elasticiteit, vroegtijdige veroudering en een verslechtering van de huidconditie.

ZORG VOOR MINDER STRESS

stressStress kan een ernstige impact hebben op de huid. Het verhoogt de productie van cortisol en kan leiden tot acne -uitbraken. Chronische stress vermindert ook de huidbarrière, waardoor deze vatbaarder wordt voor infecties en uitdroging.

Daarnaast kan extreme stress bestaande huidaandoeningen zoals eczeem, psoriasis en rosacea verergeren.

Chronische stress versnelt bovendien het verouderingsproces van de huid, wat resulteert in rimpels en een doffe teint.

Ontspanningstechnieken zoals meditatie, yoga of ademhalingsoefeningen kunnen helpen stress te verminderen.

OPTIMAAL VITAMINE D3

Optimale waarden van vitamine D3 in het bloed kunnen helpen bij het bestrijden van huidproblemen en leiden tot een schonere huid.

U kunt uw vitamine D3 middels een bloedonderzoek laten controleren. De ideale waarde is tussen de 60 en 90 nmol/l.

Een tekort aan vitamine D3 kan diverse negatieve effecten hebben op de huidgezondheid. Het kan leiden tot een drogere huid, omdat vitamine D noodzakelijk is voor de huidbarrièrefunctie en het behoud van vocht.

Bovendien kan een tekort de kans op huidinfecties verhogen door een verminderde lokale immuunrespons.

Vitamine D3-tekort komt vaker voor bij mensen met een donkere huid omdat melanine, het pigment dat de huid zijn kleur geeft, UVB- stralen absorbeert en zo de productie van vitamine D in de huid vermindert.

zonDit tekort kan zelfs voorkomen bij mensen die in de tropen wonen, ondanks ruime zonneschijn, omdat hun huid minder efficiënt vitamine D produceert.

Beschermende kleding en het vermijden van de zon kunnen dit risico verder verhogen.

Belangrijke vitamines en mineralen voor de huidgezondheid zijn vitamine A, vitamine B- soorten, vitamine C, vitamine E, vitamine D, zink, magnesium, selenium, en omega-3 vetzuren.

EET VOLDOENDE VIS

vis Het regelmatig eten van vis, rijk aan omega-3 vetzuren, is nodig voor een gezonde huid omdat deze vetzuren essentieel zijn voor het behouden van de huidelasticiteit, het verminderen van ontstekingen en het bevorderen van een gehydrateerde en soepele huid.

Omega-3 vetzuren helpen ook bij het verminderen van de productie van ontstekingsbevorderende stoffen, wat vooral gunstig is bij huidaandoeningen zoals acne, eczeem en psoriasis.

Onder de veiligste vissoorten met hoge niveaus van omega-3 vetzuren zijn sardienen, omdat ze een kortere levensduur hebben en minder blootgesteld worden aan zware metalen zoals kwik, wat vaker voorkomt bij grotere roofvissen.

Andere veilige opties zijn wilde zalm, haring en forel, die ook rijk zijn aan omega-3 en lager in verontreinigingen.

Nachtrust

Slapen vrouwEen goede nachtrust is essentieel voor een gezonde huid. Tijdens de slaap herstelt de huid zich en worden cellen gerepareerd.

Voldoende slaap bevordert een evenwichtige hormoonproductie, wat kan helpen bij het voorkomen van huidproblemen.

Bovendien zorgt een goede nachtrust voor een betere vochtbalans en vermindert het ontstekingen, waardoor de huid er frisser, stralender en jeugdiger uitziet.

Te weinig slapen kan leiden tot een doffere huid en het verschijnen van fijne lijntjes, doordat de huidcellen minder efficiënt herstellen en vernieuwen.

Het gebrek aan goede kwaliteit slaap verhoogt ook de productie van het stresshormoon cortisol, wat kan leiden tot ontstekingen en verslechterende huidaandoeningen zoals acne of eczeem.

Bovendien kan chronisch slaaptekort bijdragen aan donkere kringen onder de ogen en een verminderde huidelasticiteit.

Het is dus belangrijk om voldoende slaap te krijgen voor een optimale huidgezondheid. Klik op deze LINK voor adviezen voor een betere slaapkwaliteit.

PYCNOGYMAS GEZICHTSBEHANDELING

Gezichtsbehandeling Maak minstens 1 tot 2 keer in de maand gebruik van de PYCNOGYMAS gezichtsbehandeling.

Deze behandeling wordt uitgevoerd met de hypoallergene PGMS gezichtsmaskerformule.

Dit gezichtsmasker bevat een speciaal samengestelde combinatie beschermende en voedende vruchtenpolyfenolen, probiotica, pinus pinaster, vitaminen en mineralen, onder anderen vitamine C, E, K en het mineraal magnesium.

De polyfenolen in het PGMS gezichtsmasker bezitten ontstekingsremmende, anti- oxiderende en huidherstellende eigenschappen die kunnen worden benut voor de preventie en behandeling van verschillende huidaandoeningen.

Bekijk ook: VAAK GESTELDE VRAGEN over het PGMS gezichtsmasker dat bij deze behandeling wordt toegepast.

GRANNUR

grannurNeem dagelijks 1 theelepel GRANNUR in. Dit vruchtenconcentraat is rijk aan gezonde polyfenolen.

Polyfenolen- natuurlijk voorkomende verbindingen in planten- hebben krachtige anti- oxiderende eigenschappen die de gezondheid en de huid kunnen verbeteren.

De speciale combinatie polyfenolen in Grannur heeft diverse voordelen voor de huid, dankzij hun krachtige anti- oxidatieve en ontstekingsremmende eigenschappen.

Ze helpen bij het bestrijden van vrije radicalen, die bijdragen aan huidveroudering.

Dit resulteert in minder rimpels, fijnere lijntjes en een verbeterde huidelasticiteit.

De speciale combinatie polyfenolen in Grannur kunnen ook de huidbeschadiging verminderen die wordt veroorzaakt door diverse factoren en helpen bij het verminderen van hyperpigmentatie /pigmentvlekken en het bevorderen van een meer egale huidtint.

Bovendien ondersteunen ze de huidbarrière, waardoor de huid beter in staat is vocht vast te houden en te beschermen tegen externe schadelijke invloeden.

Ze kunnen de elasticiteit en hydratatie van de huid verbeteren.

De polyfenolen in Grannur hebben krachtige antioxidante eigenschappen, beschermen tegen oxidatieve stress en verminderen bovendien het risico op chronische klachten.

Daarnaast dragen ze bij aan de regulatie van de bloedsuikerspiegel en ondersteunen ze een gezonde spijsvertering door hun interactie met darmbacteriën.

Bekijk ook VAAK GESTELDE VRAGEN↗

THERA NATURA + GEZICHTSCRÈME

THERA NATURA+ is een superieure crème die rijk is aan een speciale combinatie polyfenolen en wordt ook aanbevolen door Jonathan Clarke.

Thera NaturaTHERA NATURA+ voedt en herstelt de huid en is ook zeer effectief bij verschillende huidvlekken, huidveroudering, littekens, striae, acne en een onzuivere huid.

Deze probate Duitse hypoallergene formule beschermt bovendien uw huid doeltreffend tegen schadelijke invloeden.

Smeer dagelijks Thera Natura crème op de gereinigde huid.

Thera Natura dagcrème: bekijk ook VAAK GESTELDE VRAGEN↗

Thera Natura nachtcrème: bekijk ook VAAK GESTELDE VRAGEN

VOEDINGSMIDDELEN/DRANKEN

kipMaak een keuze uit ALLEEN de onderstaande voedingsmiddelen, dranken, kruiden en smaakmakers.

Eieren, vis, bij voorkeur sardienen, wilde zalm en haring, kippenvlees, kippenlever, mager rundvlees, kalkoen, lamsvlees, wild vlees, doks, krab, kreeft en tempé.

Komkommer, augurken, tomaten, prei, kousenband, klaroen, tayerblad, spinazie, dagoeblad, kropsla, boerenkool, witte kool, zuurkool, bloemkool,  broccoli, amsoi, kaisoi, kailan, bitawiwiri, radijs, rucola, boulanger, witlof, snijbonen, bleekselderij, spruiten, oker, sperziebonen, paddenstoelen, paprika, antroewa, sopropo en peper, witte bonen, bruine bonen, pompoen, wortelen, bieten.

Volkoren bulgur, zilvervliesrijst, basmatirijst, grof volkorenbrood, volkoren gerst, haver, boekweit, volkoren speltbrood, volkoren pasta, quinoa.

walnoten Noten zijn over het algemeen goed voor de huid omdat ze rijk zijn aan essentiële vetzuren, vitaminen en mineralen.

Hier zijn enkele noten die bijzonder gunstig kunnen zijn voor de huid: Walnoten, hazelnoten, cashewnoten, pecannoten, amandelnoten, Braziliaanse noten.

Water, witte ongesuikerde yoghurt, ongesuikerde kefir, groene thee, zwarte thee, andere theesoorten en koffie zonder suiker, zonder kunstmatige zoetstoffen en melk.

Fruit: Voor een gezonde huid zijn bessen, citrusvruchten, kiwi, avocado, tomaten en papaja bijzonder gunstig vanwege hun hoge gehalte aan antioxidanten, vitamines en hydraterende eigenschappen. Let er echter wel op dat u dit in zijn geheel eet, dus met alle vezels. Niet uitpersen!

Olijfolie, kokosolie, zwarte peper, witte peper, droge kipkruiden, droge viskruiden, droge rundkruiden, cayennepeper, chilipoeder, kerrie, paprikapoeder, kippenbouillon, groentebouillon, zout, gember, laos, azijn, knoflook, uien, soepgroenten, lontai, pure mosterd, prei, thijm, basilicum, kruidnagel, kurkuma, komijn, laurierblad, salamblad, nootmuskaat, steranijs, bieslook en peterselie.

DAGELIJKSE BEWEGING

JoggenDagelijkse beweging heeft diverse voordelen voor de huid.

Door te sporten verbetert de bloedcirculatie, wat zorgt voor een betere toevoer van zuurstof en voedingsstoffen naar de huidcellen, wat resulteert in een gezondere, stralendere uitstraling.

Het verhoogt ook de productie van natuurlijke antioxidanten in het lichaam, die helpen bij het bestrijden van vrije radicalen en het verminderen van huidproblemen.

Bovendien helpt regelmatige lichaamsbeweging bij het reguleren van hormonen en het verminderen van stress, wat kan leiden tot minder uitbraken van puisten en andere huidproblemen.

Sporten bevordert ook de slaapkwaliteit, wat essentieel is voor huidherstel en -vernieuwing.

KRACHTTRAINING

DumbbelDoe minstens twee tot drie keer per week aan krachttraining. Krachttraining stimuleert de productie van testosteron, wat noodzakelijk is voor spiergroei en kan bijdragen aan een stevigere huid, terwijl het ook cortisol, het stresshormoon, helpt te beheersen, wat leidt tot minder huidproblemen zoals acne en eczeem.

Spiertraining verbetert ook de insulinegevoeligheid, wat helpt bij het reguleren van bloedsuikerniveaus en kan voorkomen dat pieken in insuline leiden tot overtollige olieproductie in de huid.

Door powerlifting verbetert ook de bloedcirculatie, waardoor zuurstof en voedingsstoffen beter naar de huid worden getransporteerd, wat resulteert in een gezonder en stralender uiterlijk.

De weerstandstraining stimuleert ook de aanmaak van menselijk groeihormoon (HGH), dat de huidelasticiteit bevordert en helpt bij het verminderen van rimpels en fijne lijntjes.

Krachttraining man en vrouwVerder verhoogt powerlifting de productie van serotonine en endorfines. Dit kan een directe positieve impact hebben op de huidgezondheid door stressgerelateerde huidaandoeningen te verminderen.

Regelmatige trainen kan ook de slaapkwaliteit verbeteren, wat zeer belangrijk is voor de regulatie van hormonen en het herstel van de huidcellen.

Het helpt bovendien bij het verminderen van lichaamsvet, wat leidt tot een betere hormoonbalans en lagere niveaus van ontstekingscytokines die huidontsteking kunnen verergeren.

Een toename van spiermassa helpt ook de basale metabolische snelheid te verhogen, wat de efficiëntie van hormoonproductie en celvernieuwing ondersteunt.

Bovendien heeft krachttraining psychologische voordelen zoals verhoogd zelfvertrouwen en vermindering van depressie, wat nodig is voor een gezonde hormoonbalans en weerspiegeld wordt in een gezondere huid.

VERMIJDT ROKEN EN ALCOHOLGEBRUIK

Sigaretten Roken en alcoholgebruik hebben aanzienlijk negatieve effecten op de huidgezondheid.

Roken veroorzaakt vasoconstrictie, wat betekent dat de bloedvaten vernauwen, waardoor de bloedtoevoer naar de huid afneemt.

Dit leidt tot een verminderde toevoer van zuurstof en voedingsstoffen, wat nodig is voor de gezondheid en het herstel van de huid.

De chemicaliën in sigarettenrook beschadigen ook collageen en elastine, de vezels die de huid zijn stevigheid en elasticiteit geven, wat resulteert in versnelde huidveroudering en de ontwikkeling van rimpels.

alcoholAlcohol heeft een dehydraterend effect, wat kan leiden tot droge en doffe huid. Het kan ook ontstekingen in het lichaam veroorzaken, wat kan bijdragen aan een onzuivere huid, met name acne- uitbraken.

Bovendien kan alcoholgebruik diverse vitamine-niveaus in het lichaam verlagen die noodzakelijk zijn voor celvernieuwing en vochtbehoud in de huid.

DAGELIJKSE STOELGANG

Toiletpapier Een regelmatige stoelgang, bij voorkeur dagelijks, is noodzakelijk voor de gezondheid van de huid omdat het helpt bij het effectief verwijderen van afvalstoffen en toxines uit het lichaam.

Wanneer de darmfunctie vertraagt en afvalstoffen zich ophopen, kan dit leiden tot een verhoogde toxiciteit in het lichaam, wat zich kan manifesteren als huidproblemen zoals acne, dofheid en een ongelijkmatige teint.

Een goede darmgezondheid ondersteunt ook een gezonde microbiële balans die nodig is voor het immuunsysteem en het ontstekingsniveau van het lichaam, inclusief de huid.

Door regelmatig afvalstoffen te elimineren, wordt de algehele lichaamsbelasting verminderd, waardoor de huid minder vatbaar is voor ontstekingsgerelateerde aandoeningen en een gezondere uitstraling behoudt.

De voedingsmiddelen die wij aanbevelen zijn rijk aan vitaminen, mineralen, sporenelementen, eiwitten, probiotica, vezels en de juiste vetten die kunnen helpen om een gezonde stoelgang en darmflora in stand te houden.

Klik HIER voor meer adviezen voor een gezonde stoelgang.

SCHONE LUCHT

Probeer zo veel mogelijk luchtvervuiling te vermijden.

UitlaatpijpLuchtvervuiling, inclusief uitlaatgassen en stoffen die vrijkomen bij het verbranden van huisafval, heeft ernstige negatieve effecten op de huid.

Deze vervuilende stoffen bevatten een scala aan schadelijke chemicaliën zoals polycyclische aromatische koolwaterstoffen, zware metalen en vluchtige organische stoffen.

Ze dringen de huid binnen en veroorzaken oxidatieve stress, wat leidt tot celbeschadiging en een versnelde veroudering van de huid, gekenmerkt door rimpels en een verlies aan elasticiteit.

Daarnaast kan blootstelling aan deze vervuilende stoffen huidontstekingen, een verhoogde gevoeligheid, pigmentatieproblemen en zelfs huidziekten zoals eczeem en acne verergeren.

Het creëert een continue belasting voor de huid die haar natuurlijke beschermende functies verzwakt.

SPECIFIEKE ADVIEZEN HUIDKLACHTEN

Donkere kringen onder de ogen

Koude kompressen: Breng een koud kompres aan onder uw ogen voor ongeveer 10 minuten. Dit kan de zwellingen verminderen. Gebruik hiervoor een schone doek gedrenkt in koud water.

Theezakjes: Gebruikte theezakjes- vooral groene of zwarte thee- kunnen helpen door de cafeïne en antioxidanten. Koel de theezakjes  in de koelkast en leg ze 5-10 minuten onder je ogen.

Combineer deze methoden met dagelijkse inname van 1 theelepel GRANNUR.

PUISTEN/ ACNE

Tretinoïne / doxycycline

Vraag uw arts om Tretinoïne zalf (vitamine A- zuur) voor te schrijven. Deze wordt vaak met veel succes gebruikt bij acne.

Bij ernstigere klachten kunt u uw arts vragen of het raadzaam is een antibioticakuur voor te schrijven. Een veelgebruikt oraal antibioticum bij huidklachten is doxycycline. Combineer deze middelen met dagelijkse inname van 1 theelepel GRANNUR.

Zon

zonOok de zon kan positieve effecten hebben op de huid bij acne. Zonlicht helpt namelijk bij het uitdrogen van de overtollige olie op de huid, wat kan bijdragen aan het verminderen van acne- uitbraken.

Bovendien kan blootstelling aan zonlicht de productie van vitamine D stimuleren, wat een rol speelt in de gezondheid van de huid en het immuunsysteem.

UV-stralen hebben ook een antibacteriële werking, wat kan helpen bij het bestrijden van de bacteriën die acne veroorzaken. Echter, het is belangrijk om niet te veel tijd in de zon door te brengen om huidbeschadiging te voorkomen. Gematigde zonblootstelling kan dus gunstig zijn.

Hoe lang u onbeschermd, dus zonder zonnefilter, in de zon kunt blijven, hangt af van verschillende factoren zoals uw huidtype, de sterkte van de zon (UV-index) en het tijdstip van de dag.

Voor mensen met een lichte huidskleur is 10 tot 15 minuten meestal aanvaardbaar. Voor degenen met een gemiddelde huidskleur is 15 tot 20 minuten geschikt, terwijl mensen met een donkere huid veilig 20 tot 30 minuten in de zon kunnen blijven zonder bescherming.

WRATTEN

Wratten zijn kleine, ruwe huidgroei die meestal veroorzaakt worden door het humaan papillomavirus (HPV). Dit virus dringt de huid binnen via kleine wondjes en veroorzaakt een versnelde groei van huidcellen, wat resulteert in wratten.

Ze kunnen zich overal op het lichaam voordoen, maar komen het vaakst voor op handen, voeten en gezicht. Wratten zijn besmettelijk en kunnen zich verspreiden door direct contact met een wrat of via besmette oppervlakken.

Maak gebruik van de behandelingen bij Constantin.

Voeding en levensstijl spelen een grote rol bij het ondersteunen van een gezond immuunsysteem, wat kan helpen bij het bestrijden van virussen die wratten veroorzaken.

Het eten van een gebalanceerd dieet, zoals eerder is aangegeven, is noodzakelijk. De voedingsmiddelen zijn rijk aan vitaminen, mineralen, sporenelementen, eiwitten, probiotica, vezels en de juiste vetten die kunnen helpen om de huid gezond te houden.

Het is ook verstandig om de consumptie van suiker, geraffineerde koolhydraten en sterk bewerkte voedingsmiddelen te vermijden, omdat deze het immuunsysteem kunnen verzwakken.

Goede hygiëne is nodig om de huid schoon en droog te houden en om te voorkomen dat wratten zich verspreiden. Het delen van persoonlijke items zoals handdoeken moet worden vermeden, omdat wratten besmettelijk kunnen zijn.

HUIDVLEKKEN

Huidvlekken, ook wel hyperpigmentatie genoemd, ontstaan door een overproductie van melanine, het pigment dat kleur geeft aan de huid.

Deze overproductie kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, zoals blootstelling aan de zon, hormonale veranderingen, ouderdom, genetische aanleg en huidtrauma’s zoals acne of verwondingen.

Er zijn verschillende natuurlijke methoden om huidvlekken te verminderen en de huidteint te egaliseren.

Maak gebruik van de behandelingen bij Constantin en combineer deze met THERA NATURA+ crème en dagelijkse inname van 1 theelepel GRANNUR.

JEUK

Jeuk kan door verschillende factoren worden veroorzaakt, waaronder droge huid, allergieën, insectenbeten, huidaandoeningen zoals eczeem, en blootstelling aan irriterende stoffen.

Het is belangrijk om de huid gehydrateerd te houden. Een droge huid kan ernstige jeuk veroorzaken. Gebruik  THERA NATURA+ superieure crème om de huid zacht en gehydrateerd te houden.

Daarnaast kan appelazijn helpen vanwege zijn antiseptische eigenschappen. Meng een deel appelazijn met een deel water en dep dit op de jeukende plek met een watje. Dit kan helpen bij het neutraliseren van allergenen en het verminderen van jeuk.

Bij chronische jeuk is het van belang om na te gaan welke de oorzaken zijn.

Voedselallergieën en -intoleranties kunnen vaak leiden tot jeukende huiduitslag of andere symptomen.

Pinda’s zijn één van de meest voorkomende voedselallergenen en kunnen ernstige allergische reacties veroorzaken, waaronder jeuk.

Schaaldieren zoals kreeft, krab en garnalen zijn ook bekende triggers voor voedselallergieën. Melk kan bij mensen met lactose-intolerantie of een allergie voor melkeiwitten jeuk en huiduitslag veroorzaken.

Eieren, vooral eiwitten, zijn een veelvoorkomende oorzaak van allergische reacties.

Vissen zoals tonijn, zalm en kabeljauw kunnen eveneens allergieën veroorzaken.

Soja-eiwitallergieën komen vaak voor, vooral bij kinderen. Tarweallergieën en coeliakie -glutenintolerantie- kunnen ook jeukende huiduitslag veroorzaken.

Noten zoals amandelen, walnoten, cashewnoten en pistachenoten zijn vaak allergenen.

Bepaalde fruitsoorten kunnen bij sommige mensen een allergische reactie veroorzaken, vaak als gevolg van een kruisreactie met pollen.

Ook bepaalde groenten zoals selderij, wortels en tomaten kunnen allergische reacties veroorzaken, ook vaak gerelateerd aan pollenallergieën.

Als u vermoedt dat één van deze voedingsmiddelen jeuk veroorzaakt, kan het nuttig zijn om een voedseldagboek bij te houden.

ELIMINATIEDIEET BIJ JEUK

zalmHet eliminatiedieet is een methode om voedselallergieën die jeuk veroorzaken te identificeren. Hierbij vermijdt u bepaalde voedingsmiddelen gedurende enkele weken en observeert u of de symptomen, zoals jeuk, verminderen.

Vervolgens herintroduceert u de verdachte voedingsmiddelen één voor één om te zien welke reactie veroorzaken. Dit helpt bij het pinpointen van specifieke allergieën en het aanpassen van uw dieet voor symptoomvrij leven.

ANDERE OORZAKEN

Parfum Jeuk kan ook veroorzaakt worden door contact met diverse andere stoffen in ons dagelijks leven. Chemische stoffen in schoonmaakmiddelen, wasmiddelen en cosmetica kunnen de huid irriteren en jeuk veroorzaken.

Textiel en synthetische materialen in kleding kunnen eveneens bijdragen aan jeuk, vooral bij gevoelige huidtypen.

Planten zijn bekende bronnen van huidirritatie en jeuk. Daarnaast kunnen metalen in sieraden, zoals nikkel, allergische reacties en jeuk uitlokken.

Zelfs bepaalde medicijnen en parfums kunnen huidreacties veroorzaken. Het vermijden van deze irriterende stoffen en het kiezen van hypoallergene producten kan helpen jeuk te voorkomen.

ECZEEM

Eczeem, ook bekend als atopische dermatitis, is een chronische huidaandoening die vaak gepaard gaat met jeuk, roodheid en ontstekingen.

Er diverse natuurlijke benaderingen die kunnen helpen bij het verlichten van de symptomen en het verbeteren van de huidgezondheid.

Kokosolie Een van de meest aanbevolen natuurlijke middelen is kokosolie, die vanwege zijn hydraterende en ontstekingsremmende eigenschappen kan helpen de huid te kalmeren en te voeden.

Het regelmatig aanbrengen van koudgeperste, ongefilterde kokosolie in combinatie met THERA NATURA+ crème kan de huidbarrière versterken en uitdroging verminderen.

Het is aan te bevelen om additioneel dagelijks 1 theelepel GRANNUR in te nemen vanwege de speciale formule polyfenolen die gunstig zijn voor de huidconditie.

Een gezonde voeding speelt ook een grote rol bij het beheer van eczeem. Het consumeren van voedingsmiddelen rijk aan omega-3-vetzuren, zoals vette vis en walnoten, kan ontstekingen in het lichaam verminderen.

Daarnaast kunnen probiotica, gevonden in gefermenteerde voedingsmiddelen zoals yoghurt en zuurkool, helpen bij het ondersteunen van een gezonde darmflora, wat kan bijdragen aan een betere huidgezondheid.

Ook stressmanagement is noodzakelijk aangezien stress een bekende trigger is voor eczeemuitbraken. Technieken zoals meditatie, yoga en ademhalingsoefeningen kunnen helpen bij het verminderen van stress en daardoor het aantal opflakkeringen van eczeem verminderen.

Door deze natuurlijke benaderingen te integreren in de dagelijkse routine, kunnen mensen met eczeem verlichting vinden en de algehele gezondheid van hun huid verbeteren.

Indien deze natuurlijke methoden onvoldoende resultaat bieden kunt u met uw arts de volgende opties bespreken.

Hydrocortisoncrème is een milde corticosteroïde die ontstekingen en jeuk vermindert, geschikt voor mild eczeem en veilig voor kortdurend gebruik.

Betamethason is een krachtige corticosteroïde crème voor ernstige eczeemuitbraken, vermindert snel ontstekingen en jeuk.

Tacrolimus, ook bekend als Protopic, is een calcineurineremmer zonder steroïden die ideaal is voor gevoelige gebieden zoals het gezicht, het vermindert ontstekingen en jeuk.

Eucerin is een hydraterende emolliënt die de huidbarrière herstelt en vocht vasthoudt.

Mupirocine, ook bekend als Bactroban, is een antibiotische crème voor het behandelen van geïnfecteerd eczeem, het helpt bacteriële infecties te bestrijden en genezing te bevorderen.