Categorieën
Nieuws

Directeur van de Constantin Foundation, Geor Hering : “Deelnemen aan het verkeer is net als spelen van Russisch roulette”

 

 

Dagblad Suriname
15/10/2008

Directeur van de Constantin Foundation, Geor Hering :
“Deelnemen aan het verkeer is net als spelen van Russisch roulette”
Directeur van de Constantin Foundation, Geor Hering, zegt in gesprek met DBS dat hij het schandalig vindt dat er zoveel verkeersdoden te betreuren zijn. ‘Deelnemen aan het verkeer momenteel is net als het spelen van Russisch roulette’.

Volgens hem bagatelliseren mensen vaak de situatie, omdat ze het onderschatten. ‘Hering maakt zich daarom ernstige zorgen over het rijgedrag van weggebruikers. Volgens hem zijn ook bromfietsers debet aan de situatie, omdat ze vaak genoeg roekeloos rijden en daarmee zichzelf en andere weggebruikers in gevaar brengen.

Over de voorlichting zegt de directeur ,dat die er wel is, maar dat er nauwelijks of helemaal geen controle plaatsvindt. ‘Autobestuurders en bromfietsers rijden zo hard ze willen en er worden geen maatregelen getroffen. Vaak genoeg hoor je hen zeggen dat de politie niet overal kan zijn, maar dat is flauwekul’.

Door road blocks te houden, zal naar zeggen van Hering de situatie niet veranderen. ‘De politie moet strakker optreden’. Over de nazorg zegt hij, dat vanaf de aanrijding het slachtoffer begeleid en niet vergeten moet worden. Waaraan hij zich dood ergert, is het feit dat bij een aanrijding de politie nooit eerste hulp verleent aan het slachtoffer, terwijl dat een heel belangrijk aspect is.

‘De politie staat gewoon te kijken totdat de EHBO gearriveerd is, terwijl men in feite alvast hulp kan verlenen’.