Categorieën
Nieuws

Hering vecht met gemaskerde man tijdens UPS vergadering

 

Geor Hering vecht met gemaskerde man tijdens UPS vergadering

Paramaribo – Een gemaskerde man heeft woensdagavond rond negen uur tijdens een vergadering van de politieke partij UPS, voor ernstige opschudding gezorgd. In het gebouw van de Soenders Mall aan de Kwattaweg, waar wekelijks de partij vergadert, voltrok zich een ernstige vechtpartij.

Op de bijeenkomst waren politieke toppers zoals Marijke Djwalapersad en Sheoradj Panday, aanwezig. Geor Hering, directeur van de Constantin Foundation, betrapte een insluiper waarna er een handgemeen ontstond.

Volgens informatie zijn er ernstige klappen over en weer uitgedeeld. De gemaskerde man is daarbij vermoedelijk gewond geraakt aan zijn schouders en geslachtsdeel.

De man, van wie de insluipmotieven onduidelijk zijn, wist zich toegang te verschaffen tot de bovenverdieping van het gebouw.

In hetzelfde pand zijn ook de klinieken en kantoren van de Constantin Foundation gevestigd. Geor Hering verklaart dat hij na sluitingstijd van zijn organisatie, alleen in het gebouw was en gestommel hoorde. In eerste instantie dacht hij dat het geluid veroorzaakt werd door enkele UPS-toppers.

Omdat hij later de zaak niet vertrouwde, ging hij op onderzoek uit. Hij trof een gemaskerde man aan, waarna het snel tot een worsteling kwam. Volgens Hering was het voor hem onduidelijk of de insluiper gewapend was en of er kompanen van de inbreker in het gebouw waren.

‘Het ging allemaal zo snel. Het enige wat in mij omging was om hem zo snel mogelijk bewusteloos te slaan, omdat hij als een bezetene tekeer ging. Het was of hij of ik, die gewond of erger achter zou blijven liggen’, vervolgt Hering.

Tot op dat moment hadden de UPS-leden niet door dat er een gevecht op leven en dood was. ‘Pas nadat de insluiper heel hard schreeuwde, omdat hij kennelijk vreesde voor zijn leven, werd de aandacht van de andere mensen in het gebouw getrokken.’

Door de consternatie die daarna ontstond wist de man uit handen van Hering te glippen en kon hij het gebouw uitrennen. Enkele hevig geschrokken UPS-leden zetten daarna de achtervolging in zonder hem in de kraag te vatten. Het vermoeden bestaat bij Hering dat de insluiper hulp heeft gehad van iemand met een gereedstaande auto om snel weg te kunnen komen. Zijn organisatie heeft naar aanleiding van dit incident een aantal extra veiligheidsmaatregelen getroffen.