Categorieën
Nieuws

Geor Constantin Hering zoekt hulp voor man met gat in hals

 

Times of Suriname
Maandag 24 augustus 2009

Man met gat in hals opzoek naar hulp

De man met een noodademhalingsgat in zijn hals. Zo staat de 54-jarige Jagroep bekend. Hij kan niet via zijn mond of neus ademhalen vanwege een kwaadaardig kankergezwel. Deze man van wie alle luchtwegen zijn afgesloten moet met spoed worden geopereerd, maar hij zoekt nog naar hulp. Jagroep is de vorige week ontslagen uit het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, als onderdeel van maatregelen in verband met de Mexicaanse griep.

De Constantin Foundation waar jagroep wederom is gaan aankloppen voor hulp, kan geen kant op met deze man. Direkteur Geor Hering roept daarom alle verantwoordelijken op om met alle spoed deze man voor medische hulp naar Columbia te sturen.

Volgens Hering heeft hij reeds al het mogelijke gedaan voor deze man. Jagroep lag zaterdag half buiten adem in zijn kantoor. Door zijn toestand lijkt het alsof hij elk moment kan bezwijken. Praten kan hij niet en moet slechts via geschrift communiceren.

Een specialistisch team van Constantin, onder leiding van Robby Roemer, ontfermt zich over deze man. Roemer vindt het medisch onverantwoord dat deze man met ernstige ademhalingsproblemen nog over straat loopt.

Door zijn zwakke sociaal-maatschappelijke positive kan hij nauwelijks voor zichzelf zorgen. Hering stoort zich aan het feit dat deze man, gelet op de noodzaak, nog niet op de lijst staat om weggestuurd te worden.

Volgens hem moet in dit soort gevallen snel worden gehandeld. Jagroep is onder behandeling van een KNO-arts, die zijn medisch rapport zal moeten doorsturen naar de commissie van Volsgezondheid. Deze neemt het besluit of hij voor verdere medische hulp naar Columbia kan.