Categorieën
Nieuws

Geor Hering ontvangt hoge onderscheiding van de Foundation For Education & Information

 

 

Times of Suriname
Dinsdag 29 december 2009

Geor Hering ontvangt hoge onderscheiding van de Foundation For Education & Information

Paramaribo – De directeur / eigenaar van Constantin Foundation, Geor Hering, heeft de vorige week een hoge onderscheiding van de Foundation For Education & Information (FFEI) in ontvangst genomen. De speciale onderscheiding werd aan Hering toegekend voor verschillende projecten die hij de afgelopen jaren in Suriname heeft uitgevoerd. Hering werd bovendien ook genomineerd als meest sociale man van het jaar 2009.

Volgens de FFEI zouden de plannen van Hering delen van de Surinaamse gemeenschap ten goede komen. In het bijzonder werden de hulp die hij heeft gegeven aan zwakkeren in extreem financiële nood en ernstig zieke personen die naar het buitenland moesten voor verdere noodzakelijke medische behandeling, gewaardeerd. Ook zijn kosteloze hulp aan personen die wensen te stoppen met roken en zijn campagne voor veilig verkeer in Suriname, werden door de FFEI aangehaald als bijzondere verdiensten. Hering zegt desgevraagd heel erg verheugd te zijn met deze award.

“Het motiveert mij enorm om mijn hulpprogramma’s voor personen aan de onderkant van de maatschappelijke ladder voort te zetten. Ik ben blij dat ik de mogelijkheid heb om een steentje bij te dragen aan het verbeteren van de leefomstandigheden van mijn medemens in nood. Een onderscheiding geeft op gepaste wijze aan dat er instanties zijn die mijn werk waarderen en dat stemt mij goed.” De afgelopen jaren kreeg Hering meerdere internationale en nationale onderscheidingen voor zijn projecten. Onder meer van de World Health Organisation en vorige maand van de Surinaamse consumentenbond.