Categorieën
Nieuws

Geor Hering ontvangt onverwachts een geschenk

 

DWT
Dinsdag 15 december 2009

Bestuursdienst gemeente Amsterdam schenkt computer

PARAMARIBO- de bestuursdienst van de gemeente Amsterdam heeft 42 computers geschonken aan de Foundation for Education and Information om verder te schenken aan andere stichtingen. Volgens Serena Holland, voorzitter van de stichting, komen organisaties die jongeren als doelgroep hebben in aanmerking voor computers. Afgelopen vrijdag vond de overhandiging plaats.

Constantin Foundation (6), Stichting Kangoeroeschool (10), Stichting Ochoa (5), Stichting Mother Theresa (2) en de Foundation For Education and Information (19) zelf zijn in aanmerking gekomen. Het is het derde jaar dat de gemeente schenkingen doet vertelt Audrey Vasilda, Secretaris van het college van Amsterdam.

Het gaat hierbij om computers die in Nederland zijn afgeschreven omdat ze om de drie jaren vervangen worden. De transportkosten zijn gedekt door Ulrich Kooye, directeur van Kindercentrum ‘Het Ruytertje’. Vorig jaar waren er al 25 geschonken. Met deze schenking heeft Constantin Foundation voor het eerst in acht jaren iets teruggehad.

“Het is altijd andersom geweest”, weet Geor Hering, directeur van Constantin Foundation. “Meestal ondersteunen wij. En nu krijgen wij onverwachts een schenking.” De computers zullen worden ingezet voor een campagne om veilig verkeer te bevorderen in Suriname.

Hering vindt dit van belang omdat mensen die verkeersslachtoffer zijn vaker bij zijn foundation aankloppen voor hulp. Holland zal de negentien computers die haar stichting heeft ontvangen gebruiken om een trainingscentrum op te zetten. De Foundation for Education and Information verstrekt volgens Holland, informatie, kennis en vaardigheden aan achtergestelde groepen.