Categorieën
Nieuws

Geor Hering helpt hulpbehoevenden met rolstoelen

 

De Ware Tijd
16/04/2009

Materiele ondersteuning voor hulpbehoevenden
PARAMARIBO- Hulpbehoevenden met een beperking kunnen zich vanaf vandaag bij Constantin Foundation opgeven voor materiële ondersteuning. De Foundation stelt in samenwerking met de Stichting Jeugd en een Beperking in Suriname, 100 rolstoelen, 25 ziekenhuisbedden, 20 rolators (apparaat voor mensen die moeilijk ter been zijn) en 10 badstoelen kosteloos ter beschikking aan deze groep.

Volgens de directeur van Constantin Foundation, Geor Hering, liggen humanitaire reden ten grondslag aan dit initiatief. “ We willen verbetering brengen voor de mensen. De vraag is er vanuit de gemeenschap en wij gaan ook hierop inspelen “, stelt hij. Als er veel meer behoeftigen zijn, wil hij in de naaste toekomst samen met Wim Loor, de trekker van dit project, dit project voortzetten.

Het materiaal is afkomstig uit Nederland, waaronder ziekenhuizen, en verkeert volgens Hering in goede staat. Nadat behoeftigen, op vertoon van identiteitsbewijs, zich hebben aangemeld, vindt er een screening plaats. Hierbij zal worden uitgegaan van hun sociale positie en de indicatie van de arts, vooral als het gaat om mensen die zich niet gemakkelijk kunnen voortbewegen.

De voorkeur gaat uit naar mensen met een on- en minvermogen kaart, omdat zij naar zeggen van Hering vaak niet in staat zijn te betalen voor dingen die ze nodig hebben. “ Iedereen is welkom. De mensen hoeven niet bang te zijn, omdat de spullen aan degene die ze het hardst nodig hebben worden gegeven”. De uitverkorenen krijgen hun apparaat tot aan huis geleverd. Kosteloos.