Categorieën
Nieuws

Geor Hering reikt sociaal zwakkere gezinnen helpende hand  

 

TIMES of Suriname
02 / 02 / 2009

Constantin Foundation reikt sociaal zwakkere gezinnen helpende hand

PARAMARIBO- Vanaf volgend maand zullen verschillende gezinnen aan de onderkant van de sociaalmaatschappelijke ladder een tegemoetkoming ontvangen van Constantin Foundation in de vorm van waardebonnen, rijst en andere voedingsmiddelen.

Directeur Geor Hering is de afgelopen week begonnen met de registratie van gezinnen die in aanmerking komen voor deze hulp. Behalve waardebonnen zullen arme gezinnen die in urgente financiële problemen zijn geraakt, mogelijk ook ondersteund worden met contant geld.

De bonnen, die kosteloos zullen worden verstrekt, vertegenwoordigen een waarde tussen de SRD 100 en SRD 400. Met deze voedselbonnen kunnen noodzakelijke basisboodschappen verkregen worden bij diverse grote supermarkten. Hering heeft op dit stuk al verregaande afspraken gemaakt met enkele supermarkthouders.

Op basis van diverse gangbare criteria zullen gezinnen die suggereren in slechte financiële omstandigheden te verkeren, onderworpen worden aan een screening. Door zaken eerst goed te screenen moet voorkomen worden dat personen misbruik maken van dit charitatieve project.

“Het gaat erom dat de hulp precies terechtkomt waar het nodig is. Als doelstelling is gesteld om wekelijks circa tien of meer arme gezinnen in aanmerking te laten komen voor deze financiële ondersteuning”, zegt Rebien Bodha. Hij is public relations officer van Constantin.

“Constantin heeft sinds kort haar hulpverlening aan personen met liquide problemen uitgebreid en op een hoger niveau gebracht. Daardoor is het mogelijk om steeds vaker en sneller mensen in nood te helpen.” Volgens hem zal de organisatie de komende maanden ook proberen om bewoners van de districten buiten Paramaribo te laten mee participeren. De kosten van dit noodplan zijn voor dit jaar geraamd om circa US$ 42.000.

Het wordt uitgevoerd onder directe supervisie van Constantin & Geor Hering Social Welfare Departments Europe. Na evaluatie aan het eind van dit jaar zal bekeken worden of het plan verder zal worden gecontinueerd.