Categorieën
Nieuws

Geor Hering: Als het kalf verdronken is dempt men de put

 

Times of Suriname
19 / 3 / 2009

Geor Hering:
Als het kalf verdronken is dempt men de put
PARAMARIBO – “Als het kalf verdronken is, dempt men de put”, zegt directeur Geor Hering van Constantin Foundation naar aanleiding van het overlijden van de 19-jarige Anil Alam. Hij is van mening dat men de krater in de Jozef Israelstraat pas heeft gedicht nadat er een dode is gevallen. Zelf heeft hij vaker meegemaakt welke levensbedreigende situatie zich voordoet in deze straat.

Hering heeft twee maanden geleden zijn werknemers de opdracht gegeven om naar OW te bellen betreffende het dichten van kuilen in en rondom de Jozef Israelstraat. Dit werd gedaan omdat onder anderen bromfietsers vaker zijn blijven steken in kuilen op deze weg. Het ministerie van Openbare Werken zou volgens Hering vaker de toezegging hebben gedaan er werk van te maken, echter kwam er niets van terecht.

“Het is wel verbazingwekkend dat na het overlijden van de 19-jarige Anil de kuil binnen enkele uren wordt dichtgegooid en dat er een ton wordt geplaatst voor de veiligheid”, zegt Hering.

Als Constantin – directeur vindt hij het een grof schandaal dat zoveel mensen komen te overlijden door nalatigheid van OW, “want het is niet het eerste geval. Het lijkt alsof OW geen lering trekt uit de vele verkeersongevallen waarbij slechte infrastructuur één van de redenen is”, geeft hij verder aan.

Volgens hem moet OW op zo kort mogelijke termijn een team samenstellen, dat actief gaat rondrijden om te kijken waar de gevaarlijke situaties zijn en daarvan een diagnose stelt en de nodige voorzorgsmaatregelen treft.