Categorieën
Nieuws

Geor Hering wil helpen aantal verkeersdoden tegen te gaan

 

Times of Suriname
Woensdag 30 september 2009

Constantin wilt aantal verkeersdoden helpen tegengaan

Paramaribo-De Constantin Foundation gaat frequenter advertenties in de krant plaatsen en spotjes op radio en televisie uitzenden.De foundation wil het aantal verkeersdoden tegengaan. Het zal de komende tijd onder meer pleiten voor meer 30 kilometerzones.

“We willen strakker gaan adverteren. Twee keer per week een advertentie in de krant is de bedoeling”, vertelt Constantin Foundation-directeur Geor Hering. Volgens hem zal het waarschijnlijk enig effect gaan hebben. “Mensen zullen erover gaan praten en dat is belangrijk.” Hering is nu een paar weken bezig met zijn ‘agressieve’ campagne tegen verkeersdoden, waarbij hij door spotjes met agressieve teksten de autobestuurders verantwoordelijkheid wilt bijbrengen. “ We hebben heel veel reacties ontvangen. Deze waren positief. Het is natuurlijk moeilijk te meten of de campagne succes heeft gehad. We zitten momenteel al op 83 verkeersdoden. We hopen dat we een kleine bijdrage kunnen leveren aan de oplossing van dit probleem”.

Geor Hering is momenteel in Nederland om bekenden te bezoeken. Hij maakt van de gelegenheid gebruik om Nederlandse verkeersdeskundigen te spreken. “Iedereen is het eens over het feit dat één maatregel niet voldoende is om het probleem op te lossen”, zegt Hering. “Er zijn meerdere factoren voor het probleem.” Als voorbeelden noemt hij de infrastructuur, bestuurdersmentaliteit en het opleidingsniveau van de bestuurders. Als maatregel wilt Hering namens de Constantin foundation een voorstel doen om de snelheid op bepaalde wegen van 50 naar 30 kilometer te veranderen.

“Dit kost niets. Je hoeft alleen maar de borden te veranderen.” Als voorbeeld noemt hij de Amazonestraat en de Kwattaweg. “Hier zou een 30 kilometerzone komen. De straten zijn veel te smal. Dat zorgt voor een verhoogd risico op ongelukken. Ook zou ik bij sommige wegen willen verbieden dat er fietsers en brommers overheen rijden.” “Er wordt steeds maar gezegd dat er geen geld is, maar het hoeft niet duur te zijn. Een ander voorstel dat ik ga doen is om te gaan werken met een radar en tien dummyplaten, zodat we de snelheid van auto’s kunnen meten.” De radar kost volgens Hering wel wat, maar de dummyplaten zijn erg goedkoop. “Ik heb hier al twee uur over gepraat met DNA-voorzitter Somohardjo. Hij heeft gezegd dat hij de adviezen mee zal nemen.”