Categorieën
Nieuws

Hering bemiddelt succesvol in kwestie RBN en PL

 

Times of Suriname
Dinsdag 8 september 2009

Zaak RBN en PL minnelijk geschil

Paramaribo- RBN presentator Shailindra Girjasing van het actualiteitenprogramma Kaak, zal zich morgen tijdens zijn programma verontschuldigen voor uitspraken die hij op 15 augustus heeft gedaan. In het gewraakte programma zou Girjasing de gemeenschap hebben opgeroepen de woning van parlementariër Ronny Tamsiran te bezetten. Gisteren hebben partijen door tussenkomst van Geor Hering, die als mediator fungeerde, zaken bijgelegd.

Pertjajah Luhur stelde zich op het standpunt dat Girjasing opruiende berichten tegen haar partijraadsvoorzitter Tamsiran heeft gelanceerd en de veiligheid van hem en zijn gezin in gevaar heeft gebracht. Volgens Hering werd ook bekendgemaakt dat RBN mogelijk zou hebben geknoeid met het bandje waar de gewraakte uitspraken op staan.

Dit blijkt echter niet waar te zijn. Er bleek een manco te zijn aan de apparatuur. Het bandje werd wel in zijn originele staat naar Pertjajah Luhur opgestuurd. Belangrijk is volgens hem dat de zaak niet meer naar de rechter hoeft.

Girjasing zal moeten aangeven dat het niet zijn intentie is geweest om opruiend bezig te zijn en mensen tot geweld aan te zetten. Hem werd ook verweten mensen tot burgerlijke ongehoorzaamheid te hebben bewogen. Volgens Hering zijn zaken rustig doorgepraat en kan nu worden gesproken van een goede verstandhouding.

De leiding van de partij werd het resultaat van deze gesprekken voorgehouden. Partijvoorzitter Paul Somohardjo en Tamsiran gaan akkoord met het bereikte resultaat.