Categorieën
Nieuws

Hering geeft ondersteuning aan gratis gaarkeukens

 

De Ware Tijd
15 mei 2009

Gratis gaarkeuken PL en Constantin
PARAMARIBO- Het lijkt op een politieke stunt. Maar dat is het “absoluut niet”, zo verzekert Geor Hering, directeur van Constantin Foundation. Komende week begint zijn organisatie samen met coalitiepartij Pertjajah Luhur (PL) met een gaarkeuken, waarbij dagelijks een warme maaltijd zal worden aangeboden aan behoeftigen.

Personen kunnen zich vanaf vandaag registreren bij de twee organisaties. De gaarkeuken komt op Bigi Djari, de nieuwe ontmoetingsplek van Pertjajah Luhur aan de Van Sommelsdijcksstraat. Het projekt krijgt een meerjaren karakter.

Met groenteleveranciers zijn reeds harde afspraken gemaakt, dat producten die ze niet kunnen afzetten, worden afgenomen. Ook broodproducenten zullen niet verkochte producten aan de organisatoren leveren. Deze week reeds is begonnen met broodmaaltijden voor internaten en bejaardentehuizen.

Constantin Foundation heeft zich gecommitteerd om alvast voor een jaar vlees en vis voor het project te financieren en PL- voorzitter Paul Somohardjo komt in met rijst.

De overige middelen en donaties komen van ondernemers die Pertjajah Luhur reeds ondersteunen. Het project zal worden uitgevoerd met behulp van een aantal vrijwilligers dat zich al heeft aangediend. Hering legt uit, dat de maaltijden ter plekke bereid zullen worden;de infrastructuur daarvoor wordt al in gereedheid gebracht.