Categorieën
Nieuws

Hering introduceert nieuwe methode om te stoppen met roken

 

 

Times of Suriname
Donderdag 23 april 2009

Constantin Foundation komt met anti-rooktherapie
PARAMARIBO- De Constantin Foundation is al enige tijd bezig praatsessies te houden met mensen die willen stoppen met roken. Constantin Foundation begon in september vorig jaar hiermee en heeft vervolgens directeur Geor Hering al ongeveer 40 succesvolle gevallen gehad.

Volgens Hering gaat het om een nieuwe methode om rokers een helpende hand te bieden, zodat ze stoppen met roken. Er wordt gefocust op het onderbewustzijn. De nadruk wordt daarbij gelegd op het bang maken van de cliënt, waarbij die alle slechte kanten van het roken wordt voorgehouden.

Bij de therapie wordt geen gebruik gemaakt van medicamenten. Het gesprek duurt maximaal een kwartier. Deze methode is volgens Hering door homeopaten van Constantin in Duitsland geïntroduceerd, maar wordt nog niet wereldwijd toegepast. Voorwaarde voor de therapie is het daadwerkelijk willen stoppen met roken.Ook moet de cliënt enkele malen geprobeerd hebben dat de doen.

Hering haalt aan dat zo’n een therapie vergeleken kan worden met de straf die kinderen in de jaren tachtig kregen, wanneer ze betrapt werden met een sigaret. Van de ouders moesten ze water drinken waarin enkele sigaretten waren gestopt. ‘Zo’n kind snauwt een sigaret weg bij het zien van een en wil daarna niets meer er van hebben”, beweert Hering.

De therapie is volgens hem niet zo extreem maar juist klantvriendelijk. Al zou de roker na de sessie in aanraking komen met een sigaret, zou hij de verleiding kunnen weerstaan. Er zijn twee therapeuten die de gratis sessies verzorgen. Constantin Foundation heeft met zijn antirookcampagne een onderscheiding gehad van de Wereld Gezondheidsorganisatie.