Categorieën
Nieuws

Hering zoekt oplossing voor zieke Joel bendt

 

Dagblad Suriname
29/09/2008

Medische kosten zieke Jöel Bendt nog niet gedekt
Nadat de ouders van de 13-jarige Joël Bendt hun smeekbede via de mediabedrijven kenbaar hadden gemaakt,hebben zij heel veel reacties ontvangen vanuit de samenleving. Echter blijken deze bijlange na niet genoeg te zijn om de kosten in Nederland te kunnen dekken. Voor de ligkosten in het VU Ziekenhuis in Amsterdam alleen, moet dagelijks Euro 1.000 neergeteld worden, zonder arts. De radeloze ouders weten niet hoelang hun zoon opgenomen zal worden in het ziekenhuis,omdat het allemaal af zal hangen van de operatie en de genezing. Zij doen daarom nogmaals een dringend beroep op de samenleving om ze in deze moeilijke dagen te steunen, zodat Joël zo snel als mogelijk naar Nederland kan vertrekken voor een levensreddende operatie. Speciaal hiervoor hebben de ouders bij Godo een rekeningnummer 827089 geopend op naam van Joël Bendt,voor mensen die alsnog donaties zouden willen doen.

 

Verder kunnen ze ook een bijdrage leveren op rekeningnummer Godo 20.15.82 en rekeningnummer Hakrinbank 20.584.21.74. Joël Bendt was in het jaar 2000,als 5-jarige,betrokken geweest bij een zware auto-aanrijding,waarvoor hij via de RLA-regeling,in Nederland behandeld is. De artsen in Suriname hadden de hoop toen opgegeven,maar de ouders niet. Na 8 jaar blijkt nu dat Joël complicaties heeft opgelopen in de hersenen,waarvoor hij nu wederom met spoed naar Nederland moet vertrekken.

 

Volgens Moeder Florance Bendt is Joël een levensgenieter en een doorzetter. ‘Mijn zoon laat niet merken dat hij pijn heeft. Hij is onlangs nog geslaagd van de 6de klas. Maar als moeder weet ik dat het hem heel veel pijn doet’. Verder zegt moeder Florance dat Joël nooit laat merken dat hij ergens pijn heeft. Zij blijft daarom bidden dat het goed zal aflopen met haar zoon. Geor Hering,directeur van de Constantin Foundation, die deze kwestie in de publiciteit bracht,zegt in gesprek met DBS dat er een structurele oplossing moet komen opdat Joël zo snel als mogelijk weggestuurd kan worden. Volgens de directeur moet er een speciaal fonds vanuit de overheid stand-by zijn voor gevallen als van Joël, zodat de familie geen slapeloze nachten hoeft te hebben. Hering spreekt de hoop uit dat de samenleving middels donaties deze jongeman weer de kans zal geven om net als andere jongeren een ‘bright future’ te hebben.