Categorieën
Nieuws

Moeder Florance smeekt om hulp

 

Times of Suriname
22/09/2008

Moeder Florance smeekt om hulp:
Doodzieke jongen moet met spoed voor operatie naar Nederland
Paramaribo – Joël Bendt 13-jaar, moet volgens artsen liever vandaag dan morgen naar Nederland voor een spoedoperatie. De gezondheid van de jongen, die 8 jaar geleden zware letsels opliep bij een zware aanrijding, gaat met de dag achteruit en de ouders kijken machteloos toe. De Constantin directeur,Geor Hering heeft de familie zaterdag,gelet op de ernst en urgentie, geadviseerd een beroep te doen op de totale Surinaamse samenleving. Aan de gemeenschap wordt nu gevraagd de zieke jongen een helpende hand toe te reiken.

 

Joël is een echte doorzetter; ondanks zijn slechte gezondheidssituatie, speelde hij het klaar te slagen voor het mulo. “Ik wil mijn lieve zoon niet verliezen,ik hou zoveel van hem. Ik zal als moeder alles doen, wat in mijn vermogen ligt om mijn jongetje verder te laten leven. Ik smeek de samenleving om hulp”,verzocht de zeer verdrietige moeder Florance Bendt-Castillion. Met enorm veel pijn blikt ze terug. In 2000 was het gezin betrokken bij een aanrijding en Joël raakte zwaar gewond. “Het gezicht van mijn jongen was letterlijk in tweeën opengereten,vanaf zijn kin tot aan zijn voorhoofd. Zijn rechteroog lag gedeeltelijk eruit en zijn verhemelte had een gat naar zijn hoofd toe.

 

Hij verloor hierbij het gezichtsvermogen van zijn linkeroog en liep eveneens een schedelbasisfractuur op”. De artsen hadden Joël al opgegeven. Toen na een dag bleek dat hij nog leefde,werd besloten dat hij met spoed naar Nederland moest voor een operatie; het geen ook gebeurde via de RLA-regeling. De lekkages die waren ontstaan in zijn hersenen door de aanrijding,zijn door de artsen gedicht en het linkeroog werd weer op zijn plaats gezet.

 

Na een jaar mocht Joël terug naar Suriname. Joël heeft een aantal complicaties overgehouden van de aanrijding. De kans is groot dat hij helemaal invalide raakt en sterft. Twee maanden geleden moest hij met spoed, op aangeven van de kinderarts,een WRI scan maken die uitwees dat overal waar opgevuld was in zijn hersenen,vergruisd is. Ook komt er hersenvocht uit zijn neus. Zijn toestand is heel kritiek en zijn weerstand neemt met de dag af. Het dringende advies van enkele specialisten is dat hij wederom met spoed naar Nederland moet met een begeleider voor verdere medische behandeling. Het probleem is echter dat de ouders niet in staat zijn Joël naar Nederland te sturen, vanwege gebrek aan financiële middelen. Vader Cordell weet zich ook geen raad. Het gezin doet een dringend beroep op de gemeenschap hem te helpen,Joël met een begeleider in Nederland te krijgen voor de operatie. Moeder Florance is te bereiken op de telefoonnummers: 538530 en 08531743.