Categorieën
Nieuws

Dikke mensen lopen groter risico op ontwikkelen 10 meest voorkomende kankersoorten

Dat dik zijn zorgt voor veel ongemak in het leven, het uiterlijk kan ruïneren en een flinke deuk geeft aan het zelfvertrouwen is algemeen bekend.

Dat is ook de reden dat personen met obesitas er vaak alles aan willen doen om hun overgewicht zo snel mogelijk kwijt te raken. Een slank lichaam, een platte buik, is immers gezonder en mooier.

Maar er is zijn dringendere redenen om af te slanken.

Overtollig lichaamsvet verhoogt namelijk het risico op het ontwikkelen van 10 van de meest voorkomende kankersoorten. Dat blijkt uit een grootschalig  observatieonderzoek onder meer dan 400.000 volwassenen in het Verenigd Koninkrijk dat dit jaar wordt gepresenteerd op het European Congress on Obesity (ECO).

De studie is onlangs gepubliceerd in het tijdschrift BMC Medicine.

Een topexpert op het gebied van afslanken en verbonden aan Constantin zegt aan GFC Nieuws dat overgewicht niet alleen het risico op kanker vergroot.

“Maar ook het risico op hart – en vaatziekten, diabetes, hoge bloeddruk, hoger LDL- cholesterol, depressies, onvruchtbaarheid, impotentie, hartinfarcten, beroertes, gewrichtsslijtage, slaapproblemen, slaapapneu, ademhalingsproblemen, incontinentie, menstruatieklachten en een vroegtijdige dood is groter bij overgewicht”, stelt de Constantin- expert.

Het advies is om bij overgewicht er alles aan te doen om af te slanken.

Bron: GFC NIEUWS