Categorieën
Nieuws

Een opgeblazen bolle buik is lelijk en lastig, maar er zijn natuurlijke oplossingen

Een opgeblazen dikke buik is heel erg ongemakkelijk en ziet er niet mooi uit.

Veel personen met een opgeblazen/bolle buik beweren dat ze hierdoor ook moeilijker kunnen ademen en vaak de behoefte hebben hun broekknoop los te maken.

Een topexpert op het gebied van voeding in relatie tot afslanken en gezondheid die verbonden is aan Constantin, vertelt aan de GFC gezondheidsredactie dat er een aantal stappen kunnen worden ondernomen om een opgeblazen dikke/bolle buik bij zowel vrouwen en mannen tegen te gaan.

Het is vooral erg belangrijk om rustig te eten en het voedsel voldoende te kauwen.

Steeds meer experts adviseren ook om na het eten een theelepeltje Grannur of Leptoz Gemberslank in te nemen, omdat deze behalve op het afslankproces, ook een positief effect hebben op de spijsvertering en bijdragen aan een plattere buik.

“Er moet ook nagegaan worden of u allergisch bent voor bepaalde voedingsmiddelen. Als u voedsel eet dat u niet verdraagt, kan dit een overmatige gasproductie en een opgeblazen gevoel veroorzaken”.

“Veel personen hebben moeite met het verwerken van lactose, tarwe, fructose en gluten”, legt de Constantin expert uit.

“Een belangrijke oorzaak die wij vaak tegenkomen bij vrouwen en mannen met een opgezwollen buik zijn de onverteerbare koolhydraten die men nuttigt”.

“Deze groep koolhydraten die binnen de wetenschap worden gekwalificeerd als FODMAP (Fermentable Oligosaccharides, Disaccharides, Monosaccharides And Polyols) veroorzaken bij sommigen spijsverteringssymptomen zoals een opgeblazen gevoel, een bolle buik, maagpijn en gasvorming”, wordt verduidelijkt.

Volgens de Constantin– expert kunnen er met speciale voedingsadviezen al heel snel mooie resultaten worden bereikt om de buik platter, dus minder opgezwollen te krijgen.

De Constantin- deskundige maakt ook vaak mee dat vooral vrouwen met een opgeblazen buik overmatig suikervrije kauwgum gebruiken na het eten in de hoop dat ze daarmee de spijsvertering een handje helpen.

“De meesten hebben echter niet door dat veel van deze kauwgums gezoet zijn met mannitol, xylitol of sorbitol. Deze zijn suikeralcoholen en kunnen spijsverteringsproblemen veroorzaken, slechte bacteriën in de dikke darm voeden die op hun beurt weer veel gas produceren”, aldus de deskundige.

Benadrukt wordt dat er nog tal van van maatregelen zijn die kunnen helpen een opgeblazen bolle buik te reduceren.

Bron: GFC NIEUWS