Categorieën
Nieuws

Duurzame oplossing voor voedsel tekorten binnenland

 

31/12/2007

Duurzame oplossing voor voedsel tekorten binnenland
Paramaribo – Met de grootschalige rijstteelt in het binnenland, een project waar binnenkort mee gestart wordt, zal voornamelijk het Boven-Suriname gebied geheel zelfvoorzienend worden. De binnenland bewoners, maar vooral de Saramaccaanse gemeenschap, zal gewezen worden op het belang van veilige en gezonde voeding.

De industrieel Surinder Mungra heeft met ondersteuning van granman Belfon Aboikoni, grootopperhoofd der Saramaccaners, het plan gevat om met deze aanzet te zorgen voor een duurzame oplossing in de voedselproblematiek. Ook de expertise van de Constantin Foundation en die van de Nickeriaanse rijstexperts is ingeroepen. Volgens de Constantin Foundation directeur/eigenaar, Geor Hering, zal behalve de gebruikelijke diensten, ook voorlichting worden geven over tuinbouw en gezond eten.

Duurzame armoedebestrijding is ook waarvoor wij gaan, meent Hering.

“Verschillende locaties zullen ingezaaid worden en de gronden zijn al klaargemaakt”, zegt Mungra. “We zijn in de experimentele fase waarbij binnen enkele dagen een sterke rijstsoort zal worden ingezaaid.” De granman is zeer verheugd met dit project, omdat rijst ook het hoofdmiddel van bestaan is bij zijn onderdanen. Het is volgens hem belangrijk dat de gezondheid op een goed niveau wordt gehouden.