Categorieën
Nieuws

Geor Constantin Hering bereidt grote anti-rookcampagne voor

 

De Ware Tijd
13/09/2008

Constantin Foundation bereidt grote anti-rookcampagne voor
Paramaribo – De Constantin Foundation heeft voor oktober een grote anti-rookcampagne gepland. Naast begeleiding en medicatie wordt aan het eind van de maand een winnaar uitgeroepen als ‘aanmoediging’voor rokers. “Wij willen dat mensen stoppen met roken. Wij willen duidelijk mensen bereiken en bereid krijgen om te stoppen met roken. De omstandigheden moeten ook gunstig zijn. Iemand die moet verhuizen, in een echtscheidingsprocedure zit of in een stress situatie verkeert,zal moeilijk afkicken.

 

Je zal eerst rust in je leven moeten hebben,wil je daarmee veel succes boeken. Daarom zullen wij deze zaken ook aanpakken”, vertelt directeur Geor Hering aan de krant. Hij is directeur van de Constantin Foundation. In Nederland heeft Hering gesprekken gevoerd met deskundigen op dit gebied. Hij heeft voor de campagne ook voorlichtingsmateriaal meegenomen. “Wij willen de nieuwste adviezen geven. De begeleiding is kosteloos en deelnemers krijgen van ons nicotinepleisters en kauwgum”. Dokter Marinus Visbeen is aangetrokken voor de psychologische begeleiding. Volgens Hering gaat het niet alleen om de afkick verschijnselen die mensen lichamelijk ervaren, maar ook de geestelijke. Daarom worden de deelnemers ondersteund om door het proces heen te gaan.

 

Om het project te doen slagen,zal de medewerking van media directeuren en organisaties binnen dit vlak worden gevraagd. Hering refereert naar de projecten van 2002 en 2004 waarbij de Pan-Amerikaanse Gezondheidsorganisaties, PAHO, ondersteuning gaf aan verschillende organisaties. “Dat was een groot succes. Zo’n vierhonderd mensen namen daaraan deel. Kort geleden is ook een lied uitgebracht dat het roken moet ontmoedigen bij de totale gemeenschap, vooral bij de jeugd. Het streven van de Constantin is erop gericht dat dit lied goed bekend wordt. Om dit te realiseren zal aan radiostations worden gevraagd een bijdrage te leveren. De stichting zal volgens Hering druk blijven uitoefenen op de overheid om de Wereld Gezondheids Organisatie (WHO) die zijn aangenomen, te implementeren.