Categorieën
Nieuws

Hering helpt uitgezette familie Dollard

 

Times of Suriname
Dinsdag 1 december 2009

Onderdak voor uitgezette familie Dollard

Paramaribo – De familie Dollard heeft met hulp van de Geor Hering Welfare Foundation tijdelijk onderdak gevonden.  Het gezin, dat vorige week dinsdag dakloos is geworden, is ondergebracht in een woning aan de Anniestraat en mag een jaar lang daar verblijven.

Het gezin met zeven kinderen, de oudste is 19 jaar en de jongste 1, woonde ruim 13 jaren aan de Hirasinghstraat 70.

Op last van de rechter is de familie op straat gezet. De rechtmatige erfgename, Dolores Wolf, startte dit proces.

Volgens de familie treft niet de vrouw, maar de religieuze organisatie Arya Dewaker blaam. Dit wordt echter ontkend door de organisatie.

Het perceel dat vroeger eigendom was van Arya Dewaker is doorverkocht aan een zus van Johan Petruci, die daar tot zijn dood heeft gewoond.

Hij overleed kinderloos. Enkele jaren na zijn dood kocht zijn zus het terrein op en liet het direct overschrijven op naam van haar dochter, Dolores Wolf.

In de jaren dat er geen erfgenamen waren, heeft de familie Dollard alle schulden op het terrein van Petruci, waaronder achterstallige grondhuur van bijkans zeven jaren betaald.

Na de bekendmaking dat het gezin uit huis moest, hebben verschillende organisaties en ook bedrijven zich bekommerd om dit geval.

Deze week zal Geor Hering samen met DNA-voorzitter Paul Somohardjo een structurele oplossing zoeken voor het gezin. De mogelijkheid voor een volkswoning zit erin, er moet echter rekening gehouden worden met de grootte van het gezin.