Categorieën
Nieuws

Hering ondersteunt anti-drugscampagne

De Ware Tijd
27/06/2008

Nieuw kinderlied en poster voeren strijd op tegen drugs

Paramaribo – Steven Alfaisi,de nieuwe voorzitter van de Nationale Anti-Drugsraad (NAR) is vast besloten de strijd tegen drugs voort te zetten. Hij vindt daarbij ondersteuning van Alice Renardus-Vliet, Mavis Power en het kinderkoor van de Christiaan Davidschool, die respectievelijk een poster en een nieuwe kinderlied hebben gepresenteerd. Het materiaal is gisteren aangeboden aan minister Michel Felisi van Volksgezondheid ad interim op het hoofdkwartier aan de Henck Arronstraat. Zowel Alfaisi als Felisi is ingenomen met het kindvriendelijke materiaal en de informatie die jeugdigen wijst op positieve bezigheden in het leven zoals sporten,anders dan het gebruik van drugs.

 

Renardus-Vliet leek voldaan,toen het koor op het kantoor van de bewindsman aan de Henck Arronstraat de anti-drugsnummers ten gehore bracht. “Eindelijk een droom die is uitgekomen”, juichte Renardus-Vliet. Sinds 1975 liep ze met deze plannen,maar de uitvoering stuitte op gebrek aan financiën. Uiteindelijk vond ze in de Constantin Foundation een partner die het promotiemateriaal bekostigde. “Niets komt voor zijn tijd”, voegt de onwerper van het project eraan toe. Hij doelde op de realisatie van het project in een tijd waarin jongeren,die op tournee gingen, zijn aangehouden op verdenking van drugssmokkel. Het was de bedoeling om het promotiemateriaal toen,in 1975,door kinderen van Latour te laten presenteren. Het zou de doelgroep beter aanspreken,gelooft Renardus-Vliet.

 

Alfaisi vindt het materiaal een goede aanvulling op de voorraad die de NAR voorhanden heeft. Hij belooft dat de organisatie binnenkort uitkomt met een plan van aanpak om het drugsgebruik in de kiem te smoren. Felisi, voormalig onderwijzer op de Ritfeldschool, kroop al gauw weer in zijn oude pak en wist met een vragenreeks de schoolkinderen zelf antwoord te laten geven op brandende kwesties. De boodschap uit het motto dat ook in het zangnummer voorkomt, blijken de schoolkinderen goed te hebben begrepen: ‘Drugs pasi, na las pasi’.