Categorieën
Nieuws

Impotente mannen met suikerziekte hebben vaak lage testosteronwaarden

Mannen met suikerziekte die niet meer goed of helemaal niet meer in bed kunnen presteren bij hun vrouw of vriendin, in de volksmond impotentie, hebben vaak een erg laag testosteronniveau.

Door het tekort hebben ze veel minder zin om met hun vrouw of vriendin te vrijen en bovendien krijgen ze geen of een heel zwakke en/of kortdurende erectie. Ook de kwaliteit van de seksgevoelens wordt minder.

Een topexpert van Constantin in het noorden van Paramaribo laat aan GFC Nieuws weten dat alle wetenschappelijke onderzoekingen van de afgelopen jaren op dit vlak, onomstotelijk hebben bewezen dat ruim de helft van mannen met diabetes een te lage T- spiegel heeft.

“Om deze voor veel mannen levensontwrichtende klachten weg te nemen, is het daarom van groot belang er alles aan te doen om het totaal en vooral vrije/ongebonden testosteron- niveau weer op een natuurlijke wijze omhoog te krijgen. En dat is met de juiste leefwijze en andere maatregelen goed mogelijk”.

“Diabetes heeft niet alleen een negatief effect op de hormoonhuishouding, maar ook op de bloedvaten, ook in de penis”, stelt de topdeskundige van Constantin.

“En voor een goede erectie en sekslust zijn het totaal en in het bijzonder vrije testosteron, en een goede doorbloeding essentieel”, is de uitleg.

Door speciale voedingscombinaties om de glucosespiegel stabiel en binnen de norm te houden en AGE’s te reduceren, in combinatie met onder meer de juiste soort lichaamsbewegingen, aanpassingen voor een diepere nachtrust, een gezonde bloeddruk, stressbeheersing, een gezond lichaamsgewicht en het natuurmiddel Tomba kan de doorbloeding en het testosteronniveau bij sommige mannen weer op natuurlijke wijze op een aanvaardbaar niveau gebracht worden, zegt de Constantin- topexpert.

De topexpert  benadrukt dat de normaalwaarden op de uitslagformulieren van diverse laboratoria, als zou een minimale totaaltestosteronwaarde van 3 nmol/L of 7 nmol/L normaal zijn, beslist niet kloppen.

Er bestaat op dit vlak wereldwijd bij topexperts enorm veel controversie. De echt gespecialiseerde deskundigen op onze planeet zijn het erover eens dat normale waarden van testosteron veel hoger liggen

“Bij volwassen mannen met een totaaltestosteronwaarde onder de 12 nmol/L mag wat mij betreft al gesproken worden over een deficiëntie. Veel mannen met dergelijke lage waarden presteren niet optimaal en hebben weinig of geen sekslust!”.

“De optimale totaaltestosteronwaarden voor een man van middelbare leeftijd liggen meestal boven de 17 nmol/L. Boven de 20 nmol/L is zeer ideaal en dat moet dan ook het streven zijn wil je als man vitaal door het leven gaan.”

“Een ander belangrijk voordeel van een hoger T is veelal ook minder insulineresistentie en een beter cognitief vermogen”, zo wordt gesteld.

Als alle natuurlijke methoden niet voldoende resultaat hebben opgeleverd, blijft er nog een optie over. De mannen kunnen dan in overleg met hun arts aan de TRT.

Bron: GFC NIEUWS